Ingen midsommar utan chilenska korvar. Vi köper dem i Hötorgshallen och äter dem just bara på midsommar - de är så delikata! Vi köper dem alltid hos latinamerikanerna i hallen.
Sill och färskpotatis måste jag annars ha på midsommarbordet.
"Det är en dödssynd att servera kall potatis", manade Paul, TV-kock. "Ställ fram hela grytan på bordet med potatisarna i det kokande, inte avhällda, vattnet", tyckte han.
Gör ni så?
Sill och grill, jordgubbar och maränggtårta. Mycket mer behövs inte. Eller vad behöver du?
Det viktiga är ju det trivsamma sällskapet, att vara tillsammans.
TV-kocken har helt fel. Just nypotatis är en delikatess även ljummen, med riktigt smör och lite salt på - ah! Potatisen kvar i vattennet, usch. Ungefär som att lämna pastan däri!
SvaraRaderaKonstigt tycker jag också! Ser fram för mig blöt mosig potatis...
SvaraRaderaGärna potatisgrytan på bordet men utan vattnet! Ett måste för mig på midsommarafton är jordgubbstårtan.
SvaraRaderaVattnet kvar i grytan låter jättekonstigt! Sill och potatis till lunch och kvällsgrill med jordgubbstårta ska det vara på midsommar! Annars har traditioner som midsommarstång, små grodor och blomsterplockning avtagit mer och mer i och med att barnen blev stora. Ha en jättebra midsommar!
SvaraRaderaDet är bara att konstatera att vi kloka kvinnor är eniga: Vattnet ska hällas av!
SvaraRaderaVi ska äta sill och njuta av jordgubbstårta!
Midsommarkram till er Marina, Annika och Cruella!
Jag tycker att potatis är god både varm och kall. Särskilt nypotatis.
SvaraRaderaHa en riktigt härlig midsommarhelg!
SvaraRaderaKram!
Självklart ska vattnet hällas av! Annars blir det ju nån slags uppblattnad pärsoppa...urk...
SvaraRaderaDin bok blir mitt sällskap i ett regnigt Halmstad denna midsommar.
Önskar dig en riktigt fin helg!
kram E
Pärsoppa vill vi inte ha E! Hoppas du haft en riktigt fin midsommar!
SvaraRaderaKram!