Mer om mig och skrivandet

söndag 15 december 2013

Jag bakar, alltså är jag

Jag lånar recept på saffransskorpor från Karin på Pettas

Jag bakar, alltså är jag. Är lycklig också.
Vaknade efter att ha sovit sittande i soffan hela natten på grund av hosta. Men okej då, jag sov i alla fall till slut och jag vaknade glad.
Karin på Pettas, denna fina blogg , har delat med sig av sitt recept på saffransskorpor, det måste man ha till jul. Detta recept var klart enklare än det jag brukat använda.
Så nu doftar det saffran i hela huset och jag känner mig riktigt nöjd. Sedan ska jag fortsätta med småkakor.
Vi delar upp julmaten och i år kände jag ett oavvisligt behov att baka småkakor, precis som min mamma Gulli gjorde. Här ska bakas!
Har någon ett bra recept på chokladsnittar?

4 kommentarer:

  1. Heh... Tror du att dagens bak finns kvar till julafton? Här går de åt fortare än man hinner säga saffransskorpa...

    SvaraRadera
  2. Saffransskorpor måste jag pröva! och kanske några andra småkakor… jag är som novisen vid spisen och är jättestolt för att mina mandelmusslor blev så fina!!
    Visst är det roligt! kram från en medbagerska och hoppas du snart blir fri från hostan.

    SvaraRadera
  3. Karin, så sant. jag får nog planera att baka hela veckan till min hungriga hord!

    SvaraRadera
  4. Mandelmusslor är inte det lättaste, Margareta, så grattis! Det är kul med småkakor, men farligt farligt :) En enda gång per år kan jag väl få frossa i det. Hur gjorde min mamma som bakade jämt och var smal som en sytråd undrar jag!

    SvaraRadera