Mer om mig och skrivandet

tisdag 21 maj 2013

Brödbryta à la pappa är inte heller så dumt

Tänk hur det kan vara. Häromdagen drack jag gott vin och åt allt från fantastiska ostar, färsk sparris, gåslever .... Idag är jag hemma och njuter av min pappas favoritmellanmål: Brödbryta.
Han bröt ner tunnbröd i en skål, skedade över lingonsylt och hällde på mjölk. Och njöt.

Och det är fantastiskt gott! Hej pappa!

6 kommentarer:

  1. Visst är det underbart att det finns så många varianter av livets goda att äta och dricka! Själv minns jag skogaholmslimpan med smör och prickig korv som jag fick doppa i varm choklad efter skolan! Vilken njutning!

    SvaraRadera
  2. Brösull heter det i Jämtland:-)

    SvaraRadera
  3. hahaha men VA??? Tunnbröd, lingonsylt och mjölk? Låter märkligt. Jag får prova nu när jag kommer hem igen :)
    Jag är helt med på Margaretas linje, skogaholmsmackor att doppa i varm choklad...mmmm.....
    puss från ellen

    SvaraRadera
  4. Margareta, precis det fick jag också efter skolan. Varm choklad och limpa, det är barndom! På den tiden ville jag inte ha pappas brödbryta!

    SvaraRadera
  5. Brösull, så underbart!t Tack för härligt ord, Cruella!

    SvaraRadera
  6. Vi får frossa i allt detta när du kommer hem, min fining!

    SvaraRadera