Vem är flickan som farmor har en bild av i sin medaljong? Och varför är Lena så lik henne? Inte ens pappa har ju hört talas om henne. Ju mer Lena får veta om Emma desto mer levande blir hon. Fastän Emma levde för så länge sedan, när farmor var ung, är det nästan som om de kan röra vid varandra. Flickan i medaljongen är en berättelse om hur flickor och kvinnor hade det i en fattig sågverksarbetarfamilj i början av 1900-talet, men också om deras döttrars liv på 1950-talet. »Flickan i medaljongen« handlar om allas våra drömmar om ett annat och bättre liv.
Nu kommer vår nyutgåva i samarbete med Podium Distribution. Boken finns att beställa från Adlibris och Bokus från och med ungefär nu, hoppas jag. Vår första Emma Vall-bok som inte funnits på så länge. Jag är glad att den finns om än i en liten upplaga!
Om »Flickan i medaljongen«:
Spännande och spänstigt.
Aftonbladet
Ett stycke gripande kvinnohistoria.
BTJ
Flickläsning för alla generationer erbjuder Flickan i medaljongen. Författarna Herngren, Swedenmark och Wennström väver samman flick- och kvinnoöden från sekelskiftet 1900 till mitten av 50-talet. De tar upp centrala kvinnofrågor som arbete, frihet, jämlikhet, kärlek och ansvar.
SvD
9 kommentarer:
Vilket underbart omslag! Ska ni ha någon dag med signering får ni säga till.
Visst är det fint omslag! Det är min egen lilla farmor Jenny på bilden och medaljongen jag ärvde efter henne.
Jättefint omslag. Och nu har jag ju hört er berätta om bokens tillkomst också. Blir nyfiken på att läsa den. En fråga: Hur gjorde ni researchen till boken (är bara nyfiken)?
Min pappa och jag skrev en pjäs om kvinnorna vid sågverken på Alnön, han berättade då massor för mig om livet där. Han föddes på Hovid. Den pjäsen använde vi som underlag till boken tillsammans med en del jag skrivit tidigare. Vi hade också noveller och brev som min farmor skrivit. Sedan dess har ju Annica forskat mycket om livet på sågverken i Umetrakten för sin bok Svart kvark.
Tjong i medaljongen, Eva! Grattis till nyutgåvan!
Jag gillar verkligen er idé om att binda samma två olika decennier. Dessutom får unga flickor en berättelse som inte utspelar sig i en fiktiv sagovärld a la amerikanska ungdomsböcker. Vad bra att den kommer ut nu igen.
Så roligt!
Även om jag nog inte kommer att kasta mig efter den så vet jag att du/ni har velat få ge ut den igen och då är jag glad med er.
(Det ryms knappt kurslitteratur i mitt liv.)
Vilka skatter att bygga en bok med!
Jag blir jättenyfiken. Jag håller med föregående om omslaget. Känns inbjudande och spännande!
Skicka en kommentar