När man inte äter så mycket blir man ganska fixerad vid mat. Min iTrim-kur har fått nästan åtta förargliga kilon att försvinna från min kropp. Jag äter nyttigt men inte så spännande. Det är helt uthärdligt. iTrims metod med gruppsamtal, träning mm fungerar.
Men tänker på mat, det gör jag!
Så idag ska jag laga min bloggvän Margaretas recept på högrevsgryta i ugn. Ja egentligen var det kanske hennes son som lagade den men Margareta delade receptet i sin fina blogg. Jag ska också baka min kära syster/vän Gunnels fantastiska knäckebröd. Kanske lavendelskorpor?
Klart jag ska äta också, men bara litet. Igår syndade jag. På ABFs jubileumsmiddag bjöds till efterrätt mousse på vit choklad och calvadosäpplen, till det det calvadosvin. Det gick inte att motstå. Jag är ju bara människa!
Vad ska du laga? Fresta mig :)
Bilder från kokboken Kärlek och käk av mig och Annica Wennström med fantastiska bilder av Katja Kristoferson
15 kommentarer:
Vilken häftig efterrätt!
Vi har kokat fläsklägg, potatis och morotsmos med tre olika senaper.
eller så plockar vi fram lammkottletter från Norramark med rösti, rödvinssås och varma rotsaker med rosmarin.
Vi får se.
Högrevsgryta är en av mina favoriter, speciellt er goda från Bourgogne med apelsinskal.
Jag funderar på att baka lavendelskorpor med mina blommor från i somras. Det kan bli dagens pyssel.
Oj Eva! Jag vill komma till dig på middag :)
Hörde av Jane att du inte kommer förrän i januari. Hade tänkt vänta med Helen S utställningen tills du skulle komma.
Annars hittar vi på något annat, det roliga är ju att träffas!
Näru, här blir det på sin höjd tomatsoppa. Och vatten. Samt broccolisoppa och mera vatten.
Gårdagens utsvävningar har satt sina spår och på en milslång promenad förbränner man ungefär 400 kalorier, har jag just kollat upp!
Ha ha Karin! Det är ju inte jag som ska äta maten :) jag har festat på en mangoshake.
Men jag har redan hunnit fråga efter calvadosvinet på systemet, de hade inget.
Och oj vilka synder igår! Men igår var igår. Nu är det en ny dag.
Åtta kilo! Det var inte illa. Jag tycker du gör det jättebra, själv jklarar jag inte av sådana program. Men inte var väl du överviktig? Jag vet fortfarande inte vad vi ska äta. Mår inte jättebra idag, en förkylning i kroppen och är inte matsugen alls.
Helstekt kotlettrad med timjan och rosmarin här, gräddsås, potatis, rödlöksmarmelad och egen apple sauce till! Goda efterrätter orkar jag sällan göra numera, men en gång i världen förekom ofta chokladmousse, egen mörk, len och god.
Lycka till med Högreven! Vi ska äta lite grekiskt i kväll, stekt halloumi till förrätt, lammfärsbiffar med fetaost, klyftpotatis i ugn och till detta kall Retzina! Du gör helt rätt som syndar ibland! Vad vore livet annars!?
Porterstek med små lökar och stekta äppelklyftor, till det vanlig kokt potatis. Gott!
Irene
Eva, jag kunde väl leva med mina kilon men jag kände mig ovig och inte i nivå med Milton. Min inre bild av mig stämde inte med den yttre - så jag bestämde mig för att göra något åt det. Hoppas du mår bättre nu och att du fick matlusten tillbaka!
Cruella, det låter otroligt gott. Jag lyckas aldrig med kotletter nuförtiden, de blir torra. Rödlöksmarmelad låter ljuvligt. Jag är galen i desserter - men måste hålla igen nu :(
Margareta! jag är mycket för synd och njutning :) Köttet blev jättegott, såsen också. Men min uppläggning ´blev väldigt ful. Hur gjorde ni med serveringen av köttet?
Min lilla familj var väldigt nöjd och tyckte maten var så kärleksfull.
Irene, det låter härligt. Jag gillar äpple i mat. Gjorde du sås till portersteken månntro?
Hm, vi åt Lamm i dillsås... Ingen av barnen tyckte om det men jag förstod redan innan att det skulle bli så så det gjorde inget. Mannen och jag gillade det i alla fall...
Jenny! Det är jättegott. Men.. kanske inte så barnpoppis som sagt :)
Jag stekte kotlettraden hel upp till 73 grader. Sedan vila i folie en kvart. Det blev bra, genomstekt men saftigt.
Skicka en kommentar