Mer om mig och skrivandet
lördag 31 maj 2014
Nio maffiga tårtor till frukost?
Visserligen är det många trappsteg till stranden men hur ska man kompensera en italiensk frukost? Hur gör italienarna själva?
Vårt hotell på Sicilien har tio rum. Inte så många gäster alltså. Men på frukostbordet stod 9 - ja nio - tårtor. Choklad, jordgubb, nutellapaj, äppeltårtor ...
Först blev vi bländade. Sen såg vi att det fanns frukt också, allt: persikor, mullbär, jordgubbar.
Mackor också och ost och söta marmelader och massor av Nutella.
När vi gick ifrån matsalen kollade jag, jo massor av tårtbitar hade gått åt!
Som sagt ....många trappsteg, det blir bra! Det måste det bli!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Förra sommaren hade jag besök från Italien och tog med dem till Stockholm där vi bodde på hotell. Vi frukosten undrade de var sötsakerna hade placerats och blev allt lite missnöjda när hotellet inte kunde uppbringa annat än torrt dagsgammalt vetebröd.
Frukostvanorna skiljer sig rejält mellan Sverige och Italien. :)
Är det inte så att man ska äta frukost som en kung och sen äta mindre och mindre över dagen? Då är det ju rätt att verkligen frossa till frukost :-). Vad härligt ni verkar ha det. Kram
Det låter ju onekligen som om det fanns en mening med de många trappstegen.
Jag som är diabetiker skulle väl svälta ihjäl med sådana frukostar.
Susanne, det är verkligen olika, en av döttrarna hade en vän som till frukost som det mest naturliga i världen smulade ner småkakor i kaffet och åt med sked.
Absolut Jenny - vi frossar förstås också till middag men för bara en kort tid är det okej
Marina, trappbyggaren tänkte på folkhälsan!
Marina, trappbyggaren tänkte på folkhälsan!
Enn, det fanns också litet annat att mumsa på!
Men oj! Så mycket sötsaker till frukost. Även om jag gillar sånt som är sött skulle jag inte fixa att äta det till frukost.
Skicka en kommentar