https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 23 mars 2009

Recensioner som gör mig glad - vi älskar ju vår fantasifamilj


Ibland behövs bara ett litet brev för att göra dagen glad. Jag fick Bibliotekstjänsts utlåtande på Maria Herngrens och min uppföljare till vår bok "Papparesan", som är inspirerad av Edith Unnerstads "Kastrullresan".
"Till havs med Black Bird" heter den och BTJs utlåtande är översvallande, hör här: "En riktigt varm och charmig äventyrsberättelse där sex barn svetsas samman under en oförglömlig resa. Boken andas respekt för barns känslor och kompetens. Deras brokiga familjekonstellation - där papporna lyser lite med sin frånvaro - skildras med värme och nyanser utan att det blir problemorienterat", skriver Sarah Utas.
Susanne Eek skriver så här om vår "äventyrsfyllda berättelse i saltstänkt skärgårdsmiljö": "Berättelsen är fartfylld och fängslande. Att den sedan utspelar sig mitt i den svenska sommaren med jordgubbar och salta bad gör läsningen till en ännu större njutning. Språket är ordrikt med långa böljande meningar och mycket dialog. Det här är en härlig bok för alla läsglada, badsugna barn på låg- och mellanstadiet som längtar efter sommar, sol och äventyr."

Vad glad jag blir, sanningen är ju att Maria och jag älskar de här sex barnen, vår familj i fantasin.
Boel Werner har illustrerat

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eva,

Grattis till dig och Maria!!! Det var ni värda! Bra recensioner kan man aldrig få för många av...

Ulla L.

Annika sa...

Grattis till er, jätte kul!
Förresten är jag strax klar med Vinbär och Vemod och ska hugga tag i del 3. Visst skulle det komma en del 4 också?

Eva Swedenmark sa...

Hej Annika! Jag svettas nu varje dag över slutkorret till Lingon och lust som är den fjärde delen i bärserien. den kommer i maj. Hoppas du ska gilla den.

Anonym sa...

Grattis!
ÅH