https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 28 mars 2009

Vad jag är trött på gnälliga politiker som skyller ifrån sig när vi vill ha visioner

När jag badade var radion på och jag har tvångslyssnat till Tomas Östros intervju i radio. Jag vill bara skrika! Tur att jag låg i ett lugnande bad. Karln kan ju inte ge några raka besked. Det är precis så här man ska uttrycka sig om man ska få människor att sky politiken. Kunde han inte ta skarpt avstånd från t ex de höga lönerna och förmånerna för de ledande inom arbetarrörelsen som nu uppdagats? I stället slingrar han sig som en orm och säger han att jo, det är ju inte bra men..... Och sen kommer de vanliga gamla draporna om den borgerliga regeringen och om de stora företagen. Skippa det där snacket. Sluta gnälla, prata om vad ni vill i stället, ha visioner, var självkritisk.
En sak fattar jag inte. Om en person, som Wanja till exempel, är vald till LO-ordförande och har hög lön för det : Varför ska hon dessutom ha betalt för att sitta i en massa styrelser? Hon gör väl det jobbet på arbetstid som hon har betalt för? Jag fattar inte det. Jag tycker varenda ledande företrädare inom arbetarrörelsen skulle avstå från alla sådana styrelsearvoden. Måste de delas ut av formella skäl så skänk dem till Olof Palme-fonden tillexempel i stället för att stoppa dem i den egna portmonnän. Det hade jag velat höra Tomas Östros säga.
Åh, jag blir så arg. Jag hade inte tänkt skriva politik på min blogg men jag står inte bara ut med att höra de som borde gå i bräschen för en radikal s- vänsterpolitik stå där och tugga sina gamla argument, prata bort verkligheten i stället för att vara raka, visionära.
Sluta gnälla på borgarna, vi vet vad ni tycker, sluta skylla ifrån er. VILL något i stället.

6 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Håller helt med!!!!!

Eva Swedenmark sa...

Kanske ett hälsotecken att man fortfarnde kan bli så rasande!

Anonym sa...

Bra rutet Eva! Maken till visionslös politik har jag aldrig upplevt! Håller helt med dig också när det gäller arvoden och styrelseuppdrag. Jag spricker av ilska över denna flathet när det gäller att säga ifrån och markera det orimliga i de summor som betalas ut.
Ulla C

Eva Swedenmark sa...

Visst är det en usel politik, Ulla! När milda människor som vi blir så besvikna och förbannade kan man förstå hur det stormar i leden över att de som är valda sviker sitt ansvar.

Anonym sa...

Det var ett konkret och väldigt bra förslag. Det skulle jag vilja se svar på från politiker!
Mia

Annika sa...

Bra skrivet Eva! Till slut går det inte att hålla tyst längre.