https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 5 november 2009

Ambassad som är ute och cyklar

... det står inte mycket om mitt kära hemland i tidningen i Vietnam. Men idag fick jag veta i Vietnam News att Sverige vill storsatsa på miljön i Vietnam. Man vill satsa på folkuplysning om energifrågor och uppmana svenska företag att utveckla "ren" teknologi i Vietnam. Bra! 36 miljoner dollar kommer från Sverige till projekt för att bekämpa korruption, och kämpa för bättre miljö och medvetenhet om klimatförändringar. Vilken chans att vara med för alerta svenska folkbildningförbund!
Som en liten kuriositet berättar tidningen att den svenska ambassadens personal i Hanoi uppmanas att vara miljövänliga och cykla i stället för att åka bil i den svårt trafikstörda huvustaden - där det vid mitt första besök bara fanns gamla franska spårvagnar och en miljon cyklar! De få taxibilarna var gamla femtiotalsbilar.
Men visst är det trevligt med en ambassad som är ute och cyklar!

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Hej Eva. 50-talsbilar är ju också fint! Ibland önskar jag att jag hade bil igen, men då ska det vara en sån där gammal manuell där man vevar ner rutan och allt går att fixa med en mekaniker, inte en bil som det behövs ett gäng elektroingenjörer och en hop datorer att laga. Nu märker jag att jag har skrivit en kommentar som verkligen har svävat ut från ditt ämne. Cykling och miljö engagerar mig också, men tydligen inte idag;-)

Evas värld sa...

Jane, jag håller med, det är underbart med gamla femtiotalsbilar. Jag har sett bilder från Kuba med massor med gamla fina bilar.