https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 24 november 2009

Murriga vargvalpar eller vampyrer med sval yta men inre glöd?


Döttrarna och jag var inte helt överens. Jo, vi gillade New Moon alla tre. Romantiskt överspänd underbart underhållande. Men däremot inte om var vi står i kampen mellan vampyrer och vargar.
Båda mina E:n var svaga för vargflocken. Ordet murrig var det som användes - det är i min familj alltså ett positivt ord.

Men jag måste säga att jag är betydligt mer svag för vampyrerna. Bleka sköna vampyrer med sval yta men inre glöd, uråldrig visdom och hemligheter. Jag tror att det är mer en vampyrblick som får mig på fall än en valpig varg. Dock vill jag påpeka att vampyrens ögon var de mest varglika. Vad jag nu menar med det? Se filmen, then we talk...

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

New moon-feber rapporteras från älvens strand. Jag gömmer mig från vampyrer och vargar. Döttrarna är på väg att se filmen en andra gång. Både filmer och böcker har funnit en plats i deras hjärta.

Evas värld sa...

Och Eva - du tänker inte se filmen? Eller läsa böckerna? Jag tänker inte analysera varför jag fastnade så, jag menar: jag kan så klart stiga ut ur mina känslor och se och analysera det jag läser och tydligt se bristerna, men här följer jag mitt femtonårshjärta och gläds åt att det bultar! Känner mig härligt ansvarslös.

Var dag bär guldkorn sa...

Jag aktar mig också för vampyrer!
Botade ´nästan min vampyrrädsla med att läsa Ajvide Lindqvists Låt den rätta komma in (som jag gillade mycket) och se filmen med min äldste son som inte behövde hålla sin mamma i handen som jag befarat (filmen var vi inte lika förtjusta i - okej bra, men ...). Men nån kärlek till vampyrer? Nej, aldrig från min sida. Jag som inte kunnat sova så många nätter som barn för min oerhörda rädsla för Greve Drakula fast jag fick låna min mammas silverkors och vi köpte vitlök som jag fick ha. En av mina svaga punkter sen dess är min hals. Bara jag tänker vampyrtänder mot den får jag svårt att andas och kramp.
Femtonåringen i mig är nog mer svag för häftiga cowboys (som jag älskade i den åldern) och magiska och hemlighetsfulla trollkarlar.
Så jag står över vampyrböckerna och filmerna, men jag är jätteglad för alla som nu får en så häftig bild av vampyrer och slipper vara rädda för dem (för sånt som inte finns)!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag måste väl prova...Skämt åsido. Första filmen ska ses med döttrarna vilken dag som helst. Det ska bli spännande att se vad som når fram så bra till deras, och mitt, hjärta/n hoppas jag.

Evas värld sa...

Guldkorn, jag har inte vågat läsa Ajvide än...men ska, måste bara samla mod. Måste bara byta lås i ytterdörren. Cowboys... jo jo är det Luke som spökar eller vem? Inte bröderna Cartwright va? Och trollkarlar, nu blir jag nyfiken?

Eva, det ska bli jättekul att höra vad du tycker!