https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 17 april 2010

Kanske min flygbiljett blir till aska, kanske jag tar tåget till Paris som förr?

Jag tänker på när jag var ung, alla gånger jag åkte till Paris. Vi tog alltid tåget. Billigaste sittbiljett och minmalt med bagage. På den tiden var jag så liten och lätt att jag brukade sova i bagagenätet och vakna med rutig kind. Det var tider det. Nu har jag en flygbiljett till Paris om en vecka, månne den förvandlas till aska blottt - och jag undrar om det finns någon tågbiljett att få tag i? Jag skulle gilla att ta tåget till Ellen.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Passa på om det är möjligt. Vi åkte Köpenhamn-Köln-Paris. Nattåget var nytt och fint. Liggvagnar med fyra platser. I Köln klev vi på snabbtåget som mellanlandade i Bryssel. Första biten slingrade vi mellan slätt och berg och såg många medeltida slott och städer.
På hemvägen när vi satt på nattåget och skulle kliva av i Köpenhamn kändes det som att lämna en kär gammal vän. Och resan genom Tyskland kostade nästan ingenting. Men du kan ju alltid återvända till det gamla kära interrailkortet. Nu blir jag avundsjuk.

Evas värld sa...

Omöjligt att komma fram till SJ idag... Men på måndag kollar jag tågbiljetter. Tågresan du beskriver låter underbar.

Jenny sa...

Liksom Granne-Eva reste jag med tåg till Paris när jag flyttade dit 2002. Rutten Köpenhamn-Köln-Paris var en perfekt 24-timmars tur med underbara naturskiftningar utanför tågfönstret. Fick mig att landa i kropp och själ - att jag verkligen skulle flytta till mina drömmars stad. Jag är också lite avis!

Anonym sa...

Tåg är trevligt och är väl det bästa alternativet om det går att få en bra biljett! Men en annan sak - det är inte klokt vad du är lik Erling på bilden!

Evas värld sa...

Tåg är trevligt men antagligen väldigt dyrt. Så jättekul att jag är lik Erling på bilden! Nu när jag tittar på den igen så ser jag likheten med John också!