https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 5 maj 2009

Mina böcker finns inte att köpa längreJag vaknar fyra, onödigt, men när jag nu gör det läser jag trevliga blogginlägg i väntan på morgontidningarna, ser ljuset komma alltmer, det prunkar i balkonglådan. Jag är lite lat och får inte ur mig så många texter men det beror också på att jag väntar på nytryckta Lingon och lust och inte har någon riktig ro innan dess. Dessutom är jag så ledsen för att Månpocket inte ger ut Hallon och hat i pocket. Smultron och svek är helt slutsåld nu i pocket. Så om inte Semic letar fram inbundna ex ur sitt lager finns inte Smultron och svek längre att köpa. Det är uselt av ett förlag att inte ha alla delarna i en serie tillgänliga för bokköparna tycker jag. "Starta ett eget förlag, morsan", sa sonen när jag suckade. Amanda-böckerna finns inte heller i alla delar, Svala-böckerna håller på att ta slut, den fjärde, Farligt vatten, finns inte ens i pocket. Min Johanna-serie har just kommit med den fjärde boken – men den första, Hemligheter, finns inte att köpa ens i en liten pocket ... trots att jag frågar och frågar och ber och ber om det av mitt annars så bra förlag Alfabeta.
Suck, nu låter jag bitter, det är bäst jag dricker morgonkaffet som muntrar upp mig.

20 kommentarer:

Maria Herngren sa...

Nej Eva, jag tror inte alls du är bitter ... väl ... snarare förbannad/arg. Med rätta!
Eller som vi skrev i vår första bok "Krossa glastaket", Våra magiska ord då "Ilska" var ett av dem eftersom det är rena jetbränslet, "Så låt dig fyllas av denna urkraft". Men också "Var orubblig" för att "Det blir du om du är säker på vad du vill och tror på det. Och även det som du just gjort nu: "Ryt – Du gör inte mest gott genom att alltid vara tyst och snäll."
Ha en härligt arg vårdag full av orubbliga känslor och ryt till morgonkaffet!!!

Eva Swedenmark sa...

Maria, fining! Du känner mig. Klart jag är skitförbannad. Jag menar, vad kostar det att trycka upp en pocketupplaga? Självklart ska ett förlag ha en aktuell serie tillgänglig i alla dess delar. Nu får jag hela tiden många frågor om just de böcker jag har på bild i detta inlägg ... varför kan man inte köpa dem? undrar mina läsare. Ja, varför kan man inte det???? Det skulle man om jag fick bestämma. Mitt råd till alla som frågar är att fråga och tjata i bokhandlar och nätbokhandlar. Jag tycker det här är ett publicistiskt ansvar, för förlagen är det bara profit. Och det är lagen om efterfrågan som styr.

Boktokig sa...

Jag håller med dig att de borde finnas. Jag ska genast skriva och tjata lite! Håller precis på att läsa Smultron och svek som jag lyckligtvis fick tag i av en annan bloggare, men jag vill ju kunna rekommendera den vidare till mina vänner, eftersom jag älskar den! Det är ju svårt att göra om den inte finns att köpa. Så jag ska tjata, tjata och tjata!!!

Eva Swedenmark sa...

Boktokig! Underbart. Lite enträget tjat är nog det enda som hjälper;)
Månpocket vill inte ge ut Hallon och hat och det är ju så dumt. Tycker jag som är part i målet. Tack för dina snälla ord!!!

Annika sa...

Klart du är förbannad! Du skriver ju för att bli läst, folk vill läsa dig men hindras av att inte böckerna längre finns att köpa. Men förlaget kanske ändrar sig nu när Lingon och lust är på väg ut i handeln? Jag håller tummarna...

Anonym sa...

Givande läsning är Krister Gidlunds lilla "Bokförläggaren. Tillbakablickar på ett yrke." Han jämför melankoliskt med hur det var förr. "Kapital behövdes förvisso, men som smörjmedel i verksamheten, inte som målet för den."

John Sw

Beatrice sa...

Hej Eva!
Det måste vara oerhört frustrerande att skriva böcker som inte sedan får leva. Speciellt som du har skrivit olika delar, serier och nu kommer med fortsättning... När jag som läsare hittar en för mig ny författare vill jag gärna läsa mer av densamme. Jag känner med andra ord samma frustration som dig men från "andra sidan". Sonens förslag om eget förlag är nog inte så dumt, du är nog inte ensam om ditt problem.
Lycka till!
/Beatrice

Eva Swedenmark sa...

Annika, Bea och John! Tack för ert stöd. Du får låna mig den där boken, John. Förlag skulle man kunna starta om inte alla siffror var som berusade myror för mig!

Eva Swedenmark sa...

Jag köpte de två sista exemplaren av Smultron i Pocketbokhandeln i Gallerian idag hade ingen egen pocket kvar - personalen där hoppades att Hallon och hat skulle komma i pocket och gillade bärserien jättemycket. De var säkra på att få in nytryckt upplaga. Tyvärr har de fel, meddelar förlaget lakoniskt. Något måste jag hitta på att göra det här känns som ett så dumt och inte alls affärsmässigt beslut.

Evas blogg sa...

Låter inte klokt att de slutar trycka upp böcker som ingår i en serie! Och jag som inte har läst dem, vad gör jag?!

Eva Swedenmark sa...

Ja jag tycker det är så otroligt korkat så jag saknar ord. Jag bollar alla frågor vidare till Semics förlagschef mans.gahrton@semic.se! Annars blir det bibliotek och antikvariat på nätet. Men det är skamligt att inte tillhandahålla böcker i en serie som fortfarande ges ut. Tycker jag. Vinbär och Hallon finns alltså fortfarande att köpa - Hallon bara inbunden inte i pocket - och snart kommer Lingon... men söta smultron saknar vi.

elin sa...

ja det är så synd! otroligt konstigt! Alla gillar de böckerna så varför inte bara trycka upp dem?

Eva Swedenmark sa...

ja hur svårt kan det vara... !

Johanna Wistrand sa...

Otroligt konstigt allt detta!Det är ju en serie!
Jag ser fram emot att läsa den tredje, tycker väldigt mycket om dessa böcker!

Eva Swedenmark sa...

Tack Johanna! Kul att höra. Vi väntar på att den fjärde ska komma från tryckeriet nu vilken dag som helst. Lingon och lust. Men glädjen över det fördystras av att veta att ingen kan köpa Smultron. Det finns bibliotek, säger dom på Månpocket. På Semic har de till och med makulerat de ex som fanns kvar inbundna - utan att ens fråga om vi vill ha/köpa dem, Annica och jag. Det är bittert. Men vi kämpar på, Smultron ska finnas. På ett eller annat sätt, att köpa, inte bara låna på bibliotek eller köpa på antikvariat.

Johanna Wistrand sa...

Fy vad bittert, det är så man vill gråta. Vilken attityd på Semic!
Ni borde skicka hela serien till dansk TV som gör så fina TV-serier! Jag skulle gärna vilja se dessa personer och följa deras öden även i TV-rutan. För de ska ju inte försvinna.
Hoppas annars att något förlag vill trycka upp hela serien.

Eva Swedenmark sa...

Bra idé Johanna! Jag älskar danska TV-serier. Jag blir jätteglad över att du gillar bärserien, vi får så många positiva kommentarer på bloggen om böckerna. Underligt nog skriver varken M-magasin, Tara, Amelia eller Damernas värld någonsin en enda rad om dem. Redaktionerna verkar inte alls gilla böckerna trots att jag är säker på att tidningarnas läsare gör det. Förklara det den som kan!

Petra sa...

Vad tråkigt att läsa.
Som tur är har jag alla Amanda Rönn-böcker och alla i bär-serien också. Håller hårt i dem då!

Emmasusanna (emmasusanna@live.se) sa...

MEN ÅÅÅH!

Jag fullkomligt ÄLSKAR böckerna. Har läst dom två första hitils och bara älskar dom. Jag köpte smultron, av en ren slump som pocket och köpte sen direkt vinbär när den kom ut inbunden. Nu vill jag även ha smultron inbunden så att dom står vackert i bokhyllan så finns det inte :( Fy så tråkigt. Annars vill jag ha alla i pocket, men det går ju inte heller.

Dessutom vill jag köpa hela serien i pocket och ha som gå bort presenter till tanter, kvinnor, tjejer ja allt för dom är underbara.
En nära vän lånade böckerna och sa att hon i brist på annat knaprade knäckebröd med kaviar mitt i nätterna i sängen för att hon blev så inspirerad och sugen *haha*
Fortsätt kämpa. Böckerna är helt underbara och FANTASTISKT vackra på utsidan också :)

EMMA

Eva Swedenmark sa...

Tack för dina snälla ord Emma! Jag kan inte tro annat än att ett proffsigt och rikt förlag som Semic värnar om sina läsare. Då kan man ju inte starta en serie och sedan inte se till att den finns tillgänglig i alla delar. Jag hade det problemet med Hemligheter i min Johannaserie, men det ska Alfabeta fixa nu. Hoppas Semic gör detsamma - vi får så många kommentarer om det nu, Annica och jag!
Glada hälsningar
Eva