https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 17 april 2012

Acceptpriser är rena rama bluffen

Följetongen En Etta Åt Ellen fortsätter. Man räknar sina små gemensamma slantar, tittar på något som kanske kan gå att köpa? Hoppas. Pratar med banken. Sen - sätter budgivningen igång och det som kallas Acceptpris var som vanligt bara det gamla vanliga lockpriset. När 990 000 kronors miniettan (acceptpris) drog över 1 200 000 så lade vi av. Alltså: det finns människor som har pengar. Som budar över med 50-100 000 kronor. Ett mysterium för mig.
Och det är bara bluff det där med Acceptpris, det är samma vanliga gamla lockpriser som ska dra oss till lägenheten, sen är det budgivning igen, som vanligt!
Men vi kämpar vidare!

10 kommentarer:

cruella sa...

Fast pris finns det ju något som heter också. Verkar stressigt som sjutton, för säljaren har ju ändå rätt att sälja till den hen vill.

Acceptpris har väl en viss poäng i det att säljaren förbundit sig att sälja till det priset om det inte blir någon budgivning? Annars är det ju bara att strunta i att sälja den här gången och så lägga ut lägenheten igen när det är en gynnsammare konjunktur.

Hemma och långt borta sa...

Cruella, min misstro mot fastighetsmäklare är djup och välgrundad. Jag tror inte på något de säger. Fast pris, accept eller vad de nu kallar det är något som alltid är flexibelt och töjbart till säljarens förmån i den stad där vi lever med den skamliga bristen på bostäder som finns! Och som du skrev tidigare, det är inget nytt! Så länge jag bott i Stockholm har det rått brist på lägenheter för unga.

Anonym sa...

Hej. Älskar dina böcker från Östersund. Kommer det fler? Jag har börjat med att läsa om de två första efter att lyckats få tag i del 2 och 3. Jag kom till Sundsvall 1973 och mitt första jobb var på Dagbladet. Jag har fortfarande lite kontakt med "Bojan".
//Gittan

Hemma och långt borta sa...

Gittan! Annica och jag talar ofta om en Hjortronbok... vi får väl se när inspirationen slår till! Tack för din kommentar:)
Alla bärböckerna finns att köpa hos Förlag 404 i Offerdal!

Anonym sa...

Hej igen. Skrev fel, har 1-2 i pocket och 3-4 inbundna. Fanns ej i bokhandeln, men däremot på nätet. Håller i dem stenhårt :-)
För länge sedan jobbade jag med både din bror och far. Hoppas jag ser när och om en ytterligare bok kommer.
Gittan

Hemma och långt borta sa...

Gittan, jag blir helt rörd vid tanken på att du jobbat med min fina pappa och min bror! Åh alla dessa minnen från Dagbladet, undra på att jag längtade till tidningsmiljö! Har du läst våra Emma Vall-deckare som utspelar sig på en tidning i Sundsvall? Bästa hälsningar!

Anonym sa...

Ska införskaffa Emma Vall deckare.Efter Dagbladet fortsatte min karriär till Dagbladets Tryckeri hos faktor Tage Larsson. Jag var ung och nygift på den tiden. Man och liten malteser, inga barn på den tiden. Vi var barnvakt hos Ingeborg (Dagbladet) Hon är sig precis sig lik,kanske ser hon något yngre ut idag :-) Kommer ihåg flera av personligheterna på den tiden. Som igår känns det som fast det var 1973. Hälsningar Gittan igen

Anonym sa...

Era bärböcker skulle bli en jättebra film. Såg att recepten ska bli en kokbok. Verkar jättegoda. Har provat några. Håller med dig, danskarna kan det där med film och TV-serier.
Hälsningar från ett kyligt Sundsvall. Gittan

Hemma och långt borta sa...

Hej Gittan! Ja vad jag har hållit tummarna för att Bärböckerna skulle bli en teveserie. Tror det skulle bli härligt:)
Ingeborg arbetar fortfarande på Dagbladet viskade en liten fågel till mig?

Anonym sa...

Hej Eva, ja hon är kvar och ser oförskämt ung ut. Inte en dag över 50
Gittan