https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 11 november 2012

Jag skapar kaos för att få ordning.

Jag vaknade tidigt i morse besatt av en tanke: Jag måste möblera om. Jag vill förändring.
Detta är ett släktdrag, min mamma greps ibland av likadana anfall och måste bara måla om, flytta om, förändra.
Halv sju i morse insåg jag att jag måste flytta sängen, byta plats för skrivbordet, jag gjorde det. Jo det var ganska tungt. Men ivern gjorde mig stark. Det värsta är att på och i alla möbler ligger böcker och papper som också måste samlas i högar.
Klockan elva kom min bror med skrivbord, ett skåp, en hylla som vi skulle överta när soffan och en annan hylla flyttats ner i källaren. De är inte nere i förrådet än men skrivbord, hylla och femtiotals-teakskåp /se bilden/ är på plats.
Det blir bra.
När det blir färdigt.
Jag undrar vad det står för, detta omflyttande? Jag har vänner som ställer sina möbler i sina rum när de flyttar i,n sedan är det så. Tryggt, det ser likadant ut. Inte hos mig. Allting flyttas runt. Nu vill jag också måla väggarna i vardagsrummet, eller hallen. Jag är så ivrig.

Gör du också så? Skapar ett kaos för att sedan få en ny slags ordning? I så fall varför gör man så?

12 kommentarer:

cruella sa...

Nej, verkligen inte ofta nuförtiden, om någonsin. Jo, jag flyttade på köksoffan för några månader sedan:-) I övrigt är vårt hem litet och det mesta måste stå där det står. Men det har varit inspirerande att leta nytt (dvs gammalt och återvunnet) till dotterns rum, i väntan på målning har en fin fåtölj och en sekretär stått i vardagsrummet. Blir en annan känsla, det inspirerar!

Cecilia N sa...

Min mor är likadan som du.
Jag (maken och jag) ställer saker på plats och så står det där.
Möjligen när det blir förändringar i möblemanget att det blir ommöbleringar.

Som när tvättskåpet kom hem nu i höst. Då flyttade jag en säng så att den stod med långsidan mot den vägg som den förut hade gaveln mot.

Före det möblerades det nog om 2003 när det kom en soffa till.

Annika sa...

Jag tillhör kategorin "ställer möblerna på ett ställe och låter sedan allt vara tills det är dags att flytta". Typ. Det jag möjligen gör att byta möbler. Just nu vill jag ha nya bokhyllor, t.ex.

Anonym sa...

Mina första år som gift med ett barn och tvårummare, möblerade jag om varje vecka. När vi byggt hus och fååt två barn o sen ett tredje, målade jag om jämt. I o med att barne växte bytte vi rum och höll på. När barne flugit ut och vi köpt vära drömtorp, hamnade allt på rätt ställe direkt. Jag startade Galleri i det ena och fick hänga tavlor varje månad. Orkade inte bry mig om hemma längre. Nu bor jag återigen i en tvårummare och har blivit gräsänka. Allt står som jga räknade ut vid flytt hit. Har köpt till skåp och skiftat borden i köket o allrummet, (Tvsoffa, kontor,gästrum, arbetsbord)Tavlorna står fortfarande många på golvet mot väggen i alla rum, några har jag fått upp. Det enda som flyttas omkring är sonens LEGO, som barnbarnet leker med. Just nu bor det i ett köksskåp då jag inte behöver så mycket specerier längre.

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Cruella, jo jag gillar att se saker från olika håll, ett loppisfynd gör att annat får byta plats, så håller jag på!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Cecilia! Jag antar att du skapar spänning i tillvaron med annat än ommöblering :). Det låter också skönt!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Annika! Kanske jag möblerar om i stället för att flytta? Har du sett bokhyllan Cell av Cohen ... den hyllan drömmer jag om :)

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Anonym, jag anar att du nog skapar ett fint hem nu när bitarna fallit på plats och du känner dig hemma. Ibland tar det tid på ett nytt ställe innan man vet hur man vill ha det. Och det är ju inte alltid man flyttar till sin drömlägenhet som är lätt att skapa något vackert av direkt ... Det låter också lite härligt att ta sig tid att pröva, och lite nytt att ha utrymme för lego i köksskåpet och tid! Eller? Varm hälsning

Marina sa...

Ibland önskar jag att jag hade lite mer av den där viljan att göra om och flytta på allt! Jag är mer sådär att har jag väl ställt något på en plats så blir det kvar. Kanske kan vara ett drag av bekvämlighet, fast bara ett mycket litet...eller...? Just nu lever vi i något slags "boendevacuum" med två halvdana bostäder, men det går alldeles utmärkt det med, och någon gång ska jag väl bestämma var jag ska bo på allvar och då kanske...!!

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Marina! Det låter väl underbart att pendla mellan två så olika hem! Då skulle jag inte heller tänka så mycket på ommöblering. Jag tror det är mörkret här som gör mig betryckt och så försöker jag hitta lite förändring. Skulle så gärna åka till din orkidéeaffär och bara frossa :)

Cecilia N sa...

Spänning?
Hm. Det får jag fundera på.
Jag har nog inte tänkt att mitt liv innehåller spänning. (Fast fredag kl 19-20 kan det bli lite spännande förstås. Då rider jag och rätt vad det är så ska vi över nå' pinnar.)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Att skapa sitt eget kaos och därefter ordna det efter lust och vilja, är väl perfekt?! Snacka om livsvilja och självständighet! Jag får mina så infall och byter ut möbler emellanåt, tapetserar om eller bara låter det vara, för att jag trivs. Det ena måste ju inte utesluta det andra.
Kram E