https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 21 januari 2014

Tillbakalutad i soffan såg jag Guldbaggegalan

Ja, visst tittade jag på Guldbaggegalan igår, hopkrupen bland kuddarna i min soffa med en pläd runt axlarna.  Jag är svag för att se människor bli glada över priser.

Återträffen, väl värd sina priser
Jag blev glad för att Anna Odells film Återträffen vann både bästa film och bästa manus.  Det är en spännande och mycket tankeväckande film. Och uppenbarligen väldigt provocerande att döma av debatten. Men det var för mig en provokation som kändes berörande och viktig.
Konst som så skickligt provocerar och väcker tankar, det vill jag ha mer av.
Jag blev också så glad över att Lukas Moodysson fick Gullspiran för sin filmgärning. Jag älskar hans senaste film Vi är bäst och undrar över att den inte fick fler nomineringar.

Roligast på hela galan var Filippa Bark som delade ut Gullspiran tillsammans med kulturministern (som INTE såg road ut). Stefan Löfven däremot skrattade så han grät och jag också!
Mira Barkhammar, Mira Grosin och Liv LeMoyne är suveräna i Vi är bäst

5 kommentarer:

Pettas sa...

Filippa Bark var som en ren och glad injektionsspruta. Även här skrattades det gott åt henne. Jag var så tråkig att jag ägnade mig lite halvt om halvt åt galan för tillika arkiverade jag fjolårets räkenskaper och tillintetgjorde år 2007:s. Filippa behövdes:), arbetet gick som en dans.

Margareta Wahlén sa...

Såg "Vi är bäst" med 12 åriga Selma! Så BRA! " Återträffen" har jag ännu ej sett men det ska bli! Intressant att följa debatten med så olika åsikter. Film som berör är verkligen viktigt!

Eva Swedenmark sa...

Pettas, jag sneglade lika mycket på babyfilten jag sticker som på galan, känns bra att göra två saker ibland ...

Eva Swedenmark sa...

Margareta, så nyfiken på att höra vad du tycker om Återträffen, det var ju i Enskedeskolan hon gick Anna Odell...

Marina sa...

Eftersom jag itne har sett någon av filmerna så förstår jag att jag har något att se fram emot.