https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 23 februari 2009

Brutal, betagande, berörande indisk film


Min vän Sandhya i Chennai skrev till mig för ett tag sedan: "Du måste se Slumdog millionaire - Jag är så stolt!"
Förra veckan såg jag den och Sandhya har rätt. Vilken film! I morse fick den storslam i Oscarsutdelningen. Jag blev helt tagen av denna historia om en liten kille i Bombays slum. Hur livet lärt honom svaren som ger en seger i teveprogrammet Vill du bli miljonär. Vad vet en en liten föräldralös pojke som kämpat för sin överlevnad sedan han var så liten? Han har inte gått i skola men livet har lärt honom svaren. Det är en film som är samtidigt betagande berörande och brutal. Den väjer inte för den fruktansvärda misär som barn lever i i Indien, men samtidigt visar den också något annat om mod, kärlek och vilja att leva.
Äsch, jag behöver inte säga något mer än: Se den!
TV4-recensenten gillar inte det Bollywoodaktiga slutet. Jag däremot, jag älskar det! Gå in på You tube och klicka fram Slumdog millionaire - där kan ni se musiken som bara måste göra alla glada. Åh, jag längtar till Indien!

2 kommentarer:

Ango sa...

Det här låter som en film jag skulle gilla. Jag har inga problem med Bollywood-produktioner alls, utan tycker de är underbart härliga (med musiken och dansen som är otroligt medryckande).
Den här filmen ska definitivt hyras.
Tack för tipset!

elin sa...

jag säger bara: http://www.youtube.com/watch?v=0e4qHRhlJlc
helt UNDERBART slut med dansen musiken glädjen knäppheten,