https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 11 januari 2013

Läs Förfärande Ängel som e-bok om du älskar ställföreträdande kvinnliga hämnare

När jag summerar förra året är det en sak som känns så snopen och orättvis: Det är att min och Johan Eneroths spänningsroman Förfärande Ängel inte alls sålde bra. Trist! Många som läst den är så positiva och frågar ständigt efter fortsättning. Vi vill skriva --- men när ettan inte säljer så känns det tungt. Vi tycker boken har det så många ropar efter: En stark kvinnlig huvudperson, en kvinna som tar initiativ i stället för att vara offer. Avslöjande skildringar av det samhälle där kvinnor förnedras och utsätts för våld av maktmän som polischefen Göran Lindberg och andra . En riktigt spännande Stockholm Noir-skildring.

Varför får den inget genomslag?
Ett litet förlag har svårt att nå ut, inga PR-pengar, inga presskontakter. En kvinna som tar lagen i egna händer är svår att acceptera för några, kanske de som har mediamakt. Men alla som älskar ställföreträdande kvinnliga hjältar borde i alla fall få veta att boken finns.

Johan och jag arbetade i åratal med boken, fascinerade av tanken att vända på rollerna sedan vi läst Lapidus tillsammans en mysig nyårshelg och förundrats över att alla kvinnor var offer, att ingen kvinna drev handlingen. Vi lekte oss fram i handlingen och njöt av att skriva boken.
Så vi skrev intensivt i flera år, fantiserade, skrev om, researchade.
Det var otroligt roligt och vårt kreativa stimulerande samarbete är värt mycket, det blev en bok. men vi vill att många fler ska läsa den.

Nu kommer boken snart som e-bok.- Måtte den nå fler läsare då. Jag tycker den är värd det banne mig!

14 kommentarer:

Marina sa...

Jag, som är en av de som läst den, kan bara instämma - den är jättebra, så det är verkligen synd att den inte lyckats slå igenom. Jag hade också gärna läst uppföljaren.

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Jag har läst boken och jag tycker om den. Mycket. Varför den inte säljer? Tja, den värld vi lever i verkar inte vara redo för en stark, självständig kvinna som inte ser sig som ett offer. Tråkigt och beklämmande...
kram E

Eva sa...

Tack Marina! Det gör mig så deppad att det är en bok många kunde gilla men som inte får någon publicitet alls ens i tidningar riktade till kvinnor!
Kanske blir det en uppföljare ändå....

Eva sa...

Tack E, jag tycker om det du säger och tror du har rätt. Flera av ()de få recensenterna som skrivit om den, män, har varit så upprörda på ett moraliskt plan över att en kvinna tar lagen i egna händer ... som om det inte händer hela tiden i "manliga hjältefilmer" utan att de blir det minsta moraliskt indignerade...Konstigt!

cruella sa...

Mycket konstig invändning. Som om det rörde sig om en självhjälpsbok: gör så här!

Eva sa...

ja Cruella, vad ska man säga om denna mening i en recension av vår spänningsroman: "Det kan påpekas att skampålen försvann som bestraffning i Sverige för så längesen som 1855. Vad menar författarna Henniger/Swedenmark med att låta den hämnande ängeln använde sig av just en skampåle/stupstock?"
Straff/mordmetoder brukar ju inte recenseras på det sättet, jag tycker reaktionerna från några manliga recensenter är så märkliga!

Margareta Wahlén sa...

Nu vet jag att boken finns och jag vill gärna läsa den! Kommer att tänka på Sidney Sheldons bok Tracys hämnd, som jag sträckläste när den kom ut just för att den handlar om en stark kvinna som tar sitt öde i egna händer och vägrar bli ett offer! Den kom också i serieversion på Dvd, och den kan jag fortfarande titta på i bland med behållning!

Eva sa...

Jag minns också Tracys hämnd, Margareta! Så spännande. Jag tänker att jag alltid letat böcker där starka kvinnor tar sitt öde i sina egna händer, det var det jag letade efter - och älskade - i Borta med vinden som var min barn- och ungdoms största läsupplevelse.

Anonym sa...

Ja, den förtjänar fler läsare!
Boken kan beställas hos oss: info@forlag404.se och kostar 160 kr.
E-boken kommer inom kort att finns i E-libs sortiment: http://www.elib.se/
Sara

Eva sa...

OBS bara att e-boken inte finns än men snart! Jag talar om här när den är tillgänglig. Och obs också att vi ändrat titel. Nu heter e-boken bara Förfärande ängel för att den inte ska blandas ihop med en annan e-bok.
Som pappersbok finns den!

Anonym sa...

Sträckläste ju boken i midsommarhelgen och tyckte den var väldigt bra. Har också funderat över varför vissa saker slår o andra inte. Verkar vara hierarkier inom bokvärlden också...eva

Anonym sa...

Kul att du hittade fler bra recensioner!!!
Puss
/ellen

Eva sa...

Eva oj vilka hierarkier, är du redan känd blir boken omskriven, kommer du ut på Bonnierförlag är chansen väldigt stor att alla Bonniertidningar gör intervjuer, kommer du ut på ett litet förlag i Jämtland är media inte ens intresserade, för övrigt inte ens de lokala tidningarna i Östersund :(

Eva sa...

Den här hittade jag idag Ellen:
"Jag börjar närma mig slutet.
Boken handlar om hämnd.
Boken är helt fantastisk. Den är rå smart och rättvis på det där romantiska sättet som bara förekommer i fantasin....rå, brutal och utan byråkrati och ett känslolöst rättssystem."