https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 27 mars 2009

Jag glömmer allt när jag skriver

Jag tänkte faktiskt se på Let´s dance-finalen ikväll, men jag fastnade framför datorn tidigt i morse och sitter klistrad där än. Jag arbetar med ett manus som jag vill ska bli bra. Hela dan har jag suttit här framför datorn frånsett ett avbrott för yoga och trevlig fika med Erling.
Det är så ofattbart roligt att peta och förbättra ett manus. Jag som inte är en tålmodig person överraskar mig själv. Jag filar och putsar, flyttar ett ord, lägger till ett nytt och det är alldeles fantastiskt. Jag glömmer tid och rum. Och Let´s dance - det glömde jag alldeles!

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Känner igen mig, fast jag glömmer tid och rum när jag målar. Men Let's Dance glömde jag inte ikväll :)

Eva Swedenmark sa...

Jag hade velat se finaldansen, det får bli reprisen på söndag. Men visst är det härligt att försjunka så i något!

Annika sa...

Precis så är det! Nu t.ex. borde jag ta fram dammsugaren men jag sitter och skriver istället (och läser) och klockan har redan blivit alldeles för mycket. Visst är det underbart när man kan försvinna in i något på det viset, vad det än är?

Evas blogg sa...

Ja det är det verkligen. Jag har en del värk i min kropp men det är som om målandet för mig bortom smärtan också. Underbart.

Eva Swedenmark sa...

Annika! En dammsugare kan alltid vänta. Alla "borden" och "måsten" också en mysig lördagförmiddag.

Eva! Jag reser mig från skrivbordet ibland alldeles stel, kroppen har nästan fastnat i skrivläge för att jag koncentrerat mig så och suttit så länge, tur att jag går på yoga!

Maria Björkman sa...

Åh, jag drabbas av stor avundsjuka på dig, som "får" sitta och skriva och jobba med språket så här ohämmat! Fast - det skulle väl jag få också, om jag bestämmer mig för det...

Eva Swedenmark sa...

Maria - du vet att det är så. Om man som jag har en dröm om att göra något, som till exempel att skriva på heltid, så har man sitt val att ta tag i den drömmen eller bara se den som just en dröm. Handlingskrafig som du är så gör du samma sak när tiden är mogen för dig att ta tag i en av de drömmar du har ... så har du gjort förut eller hur? Tagit tag i en dröm, vågat följa den. Bästa hälsningar!

Roza sa...

Det blir ofta så... Man hamnar ju i en helt annan värld när man skriver!

Lycka till med skrivandet!