https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 4 september 2009

Dags att krypa in i biografens mörker

Ang Lees filmspråk tycker jag om. Hans filmer är sinsemellan så olika men alltid vackra och berörande där de rör sig över lika genrer, tider och världsdelar. Jag är svag för genreöverskridande konstnärer. Snart ska jag se Taking Woodstock, hans senaste film.
Ikväll såg jag Brokeback Mountain på teve. Jag gillade den inte när jag såg den första gången. Möjligtvis var jag för upptagen av den person jag såg filmen med så att jag inte riktigt uppfattade hur bra den är. Ikväll såg jag om denna kärleksfilm. Den är fin.
Jag har varit så bio-lat ett tag. Nu kommer hösten och lusten att krypa in i biografens mörker. Taking Woodstock vill jag se. Och filmen om Coco Chanel som snart har premiär.

5 kommentarer:

Annika sa...

Det är det bästa med hösten, biobesöken. Brokeback tycker jag är väldigt bra. Coco Chanel filmen är helt enkelt ett måste!

Victor Estby sa...

Ja, "Brokeback Mountain" är en väldigt fin och rörande film av mästerförfattaren Annie Proulx. Hennes "Sjöfartsnytt" är en av mina absolut största läsupplevelser. Som John Irving fast skarpare.

Evas värld sa...

Jag känner riktigt biopirr, det var länge sedan och jag är glad för det. Måste inse att jag får ge mig ut från mitt lilla hörn av världen lite mer och inte sitta hemma så mycket som jag gjort ett tag. Så jag blir glad för filmtips!

Victor Estby sa...

"The Reader", om du inte sett den, är en upplyftande film för skrivande och läsande bokälskare. Bygger på boken "Högläsaren" av Bernhard Schlink. Finns att köpa i pocket. Så gjorde jag efter att ha sett filmen i våras, men har inte hunnit läsa den än.

Evas värld sa...

Fin film Victor, jag såg den i somras.