https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 22 november 2009

Klockrent av Guillou om den luddiga s-politiken

Det som är riktigt allvarligt med politiken idag, på vänsterkanten, är att politikerna saknar trovärdighet. Jag orkar inte ens lyssna. Idag läser jag en synnerligen vass kolumn av Jan Guillou i Aftonbladet. Läs den. Mona vågar inte vara sosse är rubriken och det är just precis så. Hon för inte fram raka besked, jag vet inte vad hon står för, det är duttande och velande och jag har tappat all lust att lyssna.
Den enda politiker jag lyssnar på med lust för hennes klarspråk och engagemang är Gudrun Schyman. Kom tillbaka Gudrun! Gärna som ledare för socialdemokraterna. Du behövs.
Läs vad Guillou säger om de främsta s-företrädarna idag, Mona som aldrig talar socialistiskt klarspråk eller Tomas Bodström som propagerar för friskola och hellre vill bo i New York efter valet. Det är sorgligt.

13 kommentarer:

Annika sa...

Håller med. Otydliga och ängsliga politiker skapar bara förvirring hos väljarna. I bästa fall reagerar man med ointresse, i värsta dras man till odemokratiska partier med enkel retorik...

Granne med potatisodlaren sa...

Igår kväll satt vi här nio olika vänner och diskuterade samma sak. Partiledningens rädsla för att vara socialdemokrater. Jag håller fortfarande på Carin Jämtin, men jag kanske har fel. Gudrun är bra. Men det måste finnas många fler bra som vi inte känner till.

Evas värld sa...

Eva, jag tror Carin Jämtin är en klok socialdemokratisk politiker. Sympatisk, absolut. Men det förskräcker mig att det finns så få alternativ... de måste finnas, jo. Men var är dessa kloka socialdemokrater med hjärtat till vänster och en lugn tydlig utstrålning? De som vågar vara sossar, för att använda Guillous ord.
Det är så sant som du säger Annika, Otydligheten och det tråkiga flockbeteendet är förvirrande och skapar ointresse.
Jag är uppriktigt sorgsen över s-partiets utveckling.

Victor Estby sa...

Ja, in med lite vänstersossar! Bums! Som en journalistkollega sagt: När Guillou är bra är han så jävla bra. Synd att sossarnas första kvinnliga partiledare inte kunde vara ett riktigt radikalt rivjärn. Hade varit så roligt att se.

Evas värld sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Evas värld sa...

Sant det där med Guillou, ibland är han så dum som i sitt Sommarprogram. Tycker jag. Men den här kolumnen var toppen. Min favoritvänstersosse är Gudrun Schyman, Gudrun som partiledare och så kunde Maria Wetterstrand också bli sosse. Har du några fler på förslag, Victor?

Victor Estby sa...

Jonas Sjöstedt, kanske. Jämtin kan väl vara med också, i en vänsterregering. Annars blir hon för blek. Och jag skulle göra henne till kommunminister eller inrikesminsiter. Då skulle hon göra skillnad, tror jag. Problemet annars är att de som är populära ofta är populistiska. Kan tycka att Schyman ibland går i den fällan. Och i vår kändisgalna verklighet duger ingen mindre än en kändis till toppolitiker.

Evas värld sa...

Men så klart Victor! Jonas Sjöstedt vill jag ha på en framträdande post - han är en suverän politiker, men motades han bort från v eller vad hände, varför försvann han? Han är i alla fall så välkommen tillbaka, en Jonas (s) drömmer jag om...
Jag tycker faktiskt att Gudrun skickligt balanserar på den smala linan populärt/populist - i en snurrig kändisverklighet håller hon den röda fanan högt.

Victor Estby sa...

Sjöstedt drog väl till USA och skrev en bok. Han skriver en del kloka krönikor Flamman dock. Inte riktigt koll på var han befinner sig till vardags. Ali Esbati också för fasen! Hur kunde jag glömma honom?

Evas värld sa...

Tror Sjöstedt har skrivit två deckare till och med, Ali Esbati vet jag så lite om, men vill du ha med honom i vår regering så okej!
Jag vill förresten gärna ha Marie-Louise Ekman som kulturminister

Victor Estby sa...

Mycket bra med Ekman! Hennes ex Carl Johan skulle jag vilja ha med på ett hörn också. Han kunde vara talskrivare eller politiskt sakkunnig. Eller finns det någon ministerpost han skulle funka på?

Victor Estby sa...

Göran Greider kunde bli jordbruksminister.

Victor Estby sa...

Barbro Lindgren och Hasse Alfredson kunde dela på jobbet som ungdomsminister. Det här var kul!