https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 4 november 2009

Kring påsen för bindor är ett sidenband knutet

Det är oavbrutet någon som sopar gården utanför vårt hotell, de räfsar inte utan sopar upp allt som faller ner, varje skräp varje litet blad. På gatorna är det också rent. Det ligger inga skräp på gatorna, överallt går människor omkring och sopar.
Jag berätttade ju förut att det är så många fler hundar på gatorna nu än tidigare år, men det vi tänkte på idag, Ellen och jag, är att det aldrig ligger hundbajs på gatorna som i t ex Frankrike där man alltid måste se ner i gatan när man går, jag har aldrig sett det här en enda gång, det måste vara någon som sopar undan det direkt. Överallt när man promenerar hänger det tvätt på tork.

I vårt rum är det så prydligt. På toalettstolen står en liten korg, i korgen ligger en papperspåse, i den ligger en påse för sånt man inte ska kasta i toaletten, omkring påsen är ett sidenband knutet. Har jag aldrig sett annars för kring påsar för bindor.
Idag när vi kom hem och gick igenom kaféet stod en av flickorna som arbetar där och putsade noga alla blombladen.

All smuts i Indien var en sådan chock för mig först när jag kom dit, jag var inte van från detta fattiga land, Vietnam, med de enorma mängderna sophögar på gatorna, all smuts, man inte kommer undan i Indien.
Vad detta betyder vet jag inte. Det är bara något vi pratade om idag. Men prydligt är det.

3 kommentarer:

Evas blogg sa...

Skönt med prydlighet tycker jag. Och tack så jättemycket för böckerna, som kom idag. Du är så himla snäll! De ligger nu i högen som ska med till Egypten.

Evas värld sa...

Ja det ar sa skont - oj inga prickar pa denna dator! Glad att bockerna hann komma.

Annika sa...

Sophögarna överallt i Indien reagerade även jag på. Intressant att det inte är så i Vietnam. Olika kulturer? Olika förutsättningar? Olika tillväxthastigheter?