https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 13 november 2009

Nu är det dags att mysa inomhus, hemma i den blå soffan

Jag är hemma och det är varmt och ombonat inomhus - vi kan väl låtsas som om kyla och mörker ute inte existerar. Men inne - min mysiga blå soffa, sköna mattor, ombonat. Jag har det fint. Nu tänker jag på hur det ser ut i Vietnam. Jag älskar att titta in genom fönster och dörrar vartän jag är. I Vietnam är hemmen inte mysiga, man lever inte på det sätt vi gör. Vi tittar in och ser kala rum, hårda trämöbler. Mitt i vardagsrummet är ofta motorcykeln parkerad. Det är verkligen höjden av omysighet även i mer välbärgade hem, eller i alla fall inte den sortens mysighet jag gillar! Så kalt och obekvämt. Men så kan det vara i ett land där man kan vara ute i värmen året om.

6 kommentarer:

Annika sa...

Blått är en så rogivande färg. Och vilken härligt stor soffa!
Det ska bli intressant att se om vietnameserna p.g.a. globaliseringen så småningom kommer att anamma en mysigare inredningsstil.

Evas värld sa...

Vad vore ett hem utan en mysig soffa!
Ja jag undrar om Vietnam - man lever så mycket utomhus, i Hanoi försiggår fortfarande så mycket av livet på gatorna. Kan inte ens tänka mig att det finns mjuka möbler inomhus, på alla officiella ställen jag varit var det samma stora hårda trämöbler som en lustig kontrast till alla de små plastpallarna man ser överallt utomhus som man blir ombedd att sitta på och alltid är rädd för att krossa!

Beatrice sa...

Tänk att samma tanke slagit mig! Då jag bodde och arbetade i Grekland så upplevde jag samma sak. Hemma hos kunde man fann en svulstig soffa, men allt är placerat ut efter väggarna och i taket hänger en 100 W lampa. Vill du äta på en riktig grekisk taverna ska du gå till den med lysrör i taket och rangliga stolar. Tavernor med mysiga soffor och dämpad belysning har bara fattat att det är det vi skandinaver vill ha, resten lämnar mycket att önska. Det är the greek way, och har visst sin charm. Men jag vill som du ha en mysig soffa att krypa upp i med mysbelysning som "enda" sällskap.

Evas värld sa...

Ja eller hur! Hur skulle man klara vinter och mörker utan sin härliga soffa och en massa plädar att gosa in sig i!

Lyran sa...

Så fint du har det Eva, det ser välkomnande ut.

Evas värld sa...

Tack Lyran! Det är just välkomnande jag vill att det ska kännas när man kliver in hos mig.