https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 13 november 2009

Vilken ful, opraktisk och ovälkomnande flygplats Arlanda är - man skäms!

Jag är så glad och lycklig över att ha landat och att allt har gått bra så det kanske är futtigt att bli sur. Men jag blir sur när jag landar på det opraktiska, röriga, otrevliga, ovälkomnande, smutsiga, illa skyltade Arlanda.
Är du inte rädd för att resa? frågade en vän och undrade oroligt hur det var att landa i Singapore, Hanoi, Hongkong. Jo! Det är finfint! Det finns massor av tydlig information, det är översiktligt, det finns fantastiskt enkla sätt att ta sig runt till olika terminaler med olika snabbtåg och bussar eller rullande banor, det finns vagnar till bagaget överallt. Det finns otroligt rena och många välstädade toaletter.
Så landar jag på Arlanda. Inte en vagn i sikte och mitt handbagage var sjukt tungt /pinsamt mycket övervikt annars så där får jag skylla mig själv/. Men rulltrappan var trasig, hissen också, jag släpade mina väskor upp och ner, allt var otroligt dåligt skyltat och dessutom ganska smutsigt, jag längtade efter de vänliga kvinnorna i Hanoi - ja det är bara kvinnor som sopar där hela tiden och överallt - som håller så blänkande rent. Automaten till snabbtåget fungerade inte som den skulle, kön var lång och ingen visste var man kunde köpa biljett manuellt.
Alltså: Av alla flygplatser jag de senaste veckorna vistats på är Arlanda absolut värst, sämst skyltat, fulast, mest opraktiskt och mest handikappovänligt.
Kastrup kommer tvåa på tycka-illa om-listan. Där fanns heller inga bagagevagnar och jag gick oändliga sträckor, tycktes det och saknade så de fantastiska rullbanorna i Singapore.
Är jag gnällig nu? Vilka flygplatser vill ni undvika och vilka vill ni tillbaka till?

12 kommentarer:

Annika sa...

Kanske låter jag sur nu men jag tycker inte att en enda av alla de flygplatser jag varit på har varit särskilt roliga. Å andra sidan känner jag inte till dem du nämner. Små eller stora spelar ingen roll, jag vill bara komma därifrån så fort som möjligt.

Evas värld sa...

Ja man vill ha sin väska och sen: HEM! Ellen har två väskor som är på drift nånstans i världen så vi är oroliga.

Granne med potatisodlaren sa...

Flygplatser är otrevliga och ångestskapande om de inte är små. Jag gillar till och med små flygplatser. Några steg från in/utgången kommer väskan och så är resan slut. Eller påbörjad. Förra sommaren upplevde jag flera europeiska flygplatser som rena katastroferna. Smutsigt, rörigt, inga skyltar, inga toaletter och snorkig personal. Huga. Nu slipper du Eva och det är bra ända fram till nästa resa.

Maria Björkman sa...

Visby flygplats är bäst. Snabbt in i terminalen, snabbt ut. Ett litet rullband för bagaget. Inte en chans att gå vilse!

Evas värld sa...

Huga! som sagt, Eva. Håller med Eva och Maria om att små flygplatser är trivsamma, man kan annars lätt känna sig bortkommen! Just nu är jag glad för Ellens två försvunna väskor är på väg hit med bud!

Pia sa...

Mauis flygplats är liten och välkomnande, dit åker jag gärna tillbaka.

Evas värld sa...

Var tvungen att kolla var Maui ligger, Pia! Det verkar ju alldeles underbart.

Jenny sa...

Jag ogillar de flesta flygplatser. Det kan ha att göra med min flygrädsla. Men den minst otrevliga flyplats jag varit på är Puerto Ricos. Rätt så liten, med varma färger och en stor affisch på landets stolthet - Ricky Martin - som hälsar "Bienvenido".

Var dag bär guldkorn sa...

Det finns EN flygplats som jag gillar! Trivsam och som får en att känna att man är på väg, världen väntar ... och samtidigt är det inte bara okej utan trevligt där och det är Köpenhamns Kastrup. Där kan jag gärna sitta och vänta på plan, titta på folk, läsa lite, fantisera om vart alla är på väg, vad de ska göra.

PS. Arlanda är inget vidare men de Gaulle är klart hems att bli sittande på! Frankrike i all ära, liksom Paris, men någon vidare internationell flygplats ha de inte

Evas blogg sa...

Sharm el Sheikhs flygplats var den mest röriga jag någonsin har upplevt. Och flera säkerhetskontroller, av förklarliga skäl men de var så oorganiserade. Långa köer överallt. Nej fy. Och när vi kom till Arlanda igår möttes vi av en otrevlig man som nonchalant förklarade att man inte kunde checka in "manuellt" (till Ösd.flygplats). Varför kan de inte vara trevliga?! Nej tacka vet jag Frösö flygplats. Liten och trivsam.

Jesper sa...

Den absolut mest tråkiga och fula flyplats är Charles de Gaulle. Helt sjukt tråkig. Fram för allt om man fyger med SAS. Inga affärer, inga restauranger, inga barer. Ingenting. Jag blir arg varje gång jag är där....:-)

Evas värld sa...

Jesper, jag håller med! Charles de Gaulle med SAS är faktiskt fullständigt hopplös!