https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 28 november 2009

Snälla vädergudar, håll Östersund med omnejd snöfritt några dagar till

När jag böjer mig fram för att sätta mig på min plats flyger locket av lattemuggen och allt kaffe far ut över platsen där jag ska sitta. Det är andra gången det händer när jag köper kaffe på Centralen Norr, locket sitter inte på och jag förundras en gång till över mängden kaffe i en lattemugg. Usch vilken snopen känsla det är när man står med allt sitt bagage och stirrar på en plats som är dränkt i kaffe. Nu sitter jag på SJ-tidningen som delas ut gratis. Det är en innehållsligt allt tunnare tidning som fixerar mer på kändisar än bra läsning men det är en stabil utgåva och med dubbla tidningar så blir jag inte blöt. Men kaffedoften spred sig i vagnen och jag försökte förstås vara betydligt mer obesvärad än jag var.
Jag fick en chock när jag skulle köpa morgontidningarna. Tdningsbudet var sen idag så jag hann inte ta med mina tidningar.
– Svenskan och DN, bad jag.
– 50 kronor, svarade flickan i Pressbyrån.
Hoppsan! Lever jag i forntiden, min bild är att morgontidningarna kostar en tia styck. Men Svenskan hade helgpris, 30 kronor Dyrt, tycker jag, så det blev bara en tidning.

Jag läser i stället en  ny bok, Svalorna i Kabul av Yasmina Khadra och förflyttar mig till det hemska våldet i Afghanistan medan tåget rullar fram genom det vackra snöbefriade  novemberlandskapet.
"Det snöar här", messar min bror retsamt. Han vet hur jag hatar snö.

Snälla vädergudar, håll Östersund med omnejd snöfritt några dagar!

5 kommentarer:

Annika sa...

Ha det så trevligt i Östersund och hälsa Eva från mig om du träffar henne!

Granne med potatisodlaren sa...

Snörapport från älvens strand. Ingen snö, strålande sol och plusgrader.

Evas blogg sa...

Ja det är faktiskt ett tunt lager snö på marken idag. Hur länge blir du här?

Evas värld sa...

Härligt novemberväder då Eva, här utanför tåget är det så vackert dimmigt
Östersund blir en kontrast mot Vietnam, Annika, men det är alltid kul att träffa släkten. Hoppas Eva och jag hinner ses!

Evas värld sa...

Eva, jag stannar till onsdag eftermiddag. Kul om vi hinner ses!