https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 24 november 2009

Vilka härliga stunder av fritt svävande

Man känner sig mer eller mindre hemma i olika konstverk. I Chagalls tavlor kan jag bara stiga rakt in och sväva med de andra figurerna. Allt är möjligt i fantasins värld.
Den här bilden hittade jag också i Vietnam. Vem håller, vem hänger, svävar båda fritt för att kärleken håller dem uppe?Åh jag minns när jag såg de fina Chagallmålningarna på Galerie Maeght i Saint-Paul-de-Vence och på Chagallmuseet i Nice. Vilka härliga stunder av fritt svävande!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Chagall var en visuell poet som beskrev en värld där fiskar spelade fiol, kossor flög, där älskande par var förbundna med varandra i passionerade omfamningar uppe bland molnen, en värld där allt var åh är möjligt. Hans värld är min med.

Annika sa...

Nice, min födelsestad och jag har aldrig varit på Chagallmuséet!

Evas värld sa...

Finns mycket kvar att upptäcka i Nice, Annika! Men har du varit i Saint Paul de Vence? Åk dit med T annars, jag var där på en riktig kärlekssemester.

Anonym - Ja, vem kan som han skildra svävande passionerade omfamningar!

Granne med potatisodlaren sa...

Mötet i blicken mellan människorna som svävar, det gillar jag. Chagalls färger. Min äldsta dotter målade en egen Chagall för tolv år sen den hänger här och gläder oss.

Evas värld sa...

Hej Eva! Den Chagalltavlan vill jag gärna se!!!