https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 16 april 2010

Vi tjuvstartar sommaren med rosé-vinprovning

Vi tillbringade en härlig kväll i ett valv i Gamla stan med att prova roséviner inför den stundande SOMMAREN. Då jag ska sitta på min veranda, se på havet och bara begrunda livet medan jag dricker lite rosé. Som min bror P. - i alla fall tidigare -  ansåg bara dög till att döda myror med men som jag älskar. Vi drack en del rosé, Annica och jag, när vi skrev första utkastet i Paris till det som blev Smultron och Svek.
Igår testade vi sex olika roséviner från Sydafrika, Argentina, Italien, Frankrike, Australien och USA. USA-vinet gick bort, smakade konstgjord saft. Jag gillade det franska och det bleka från Sydafrika. Vi inte bara drack vinet och smakade (och nej vi spottade inte ut det!) - vi åt också olika rätter till för att testa vad som passade ihop. Salade Niçoise, getost, Cole slow med färsk ingefära, Caesarsallad med mera. Det var spännande att känna hur vinerna skiftade karaktär beroende på vad vi åt till. Härlig kväll! Efter en sådan kväll borde man inte vakna törstig men jag vaknade nyss och längtade efter: Vatten - ett stort glas.

9 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Helt utan sammanhang, men jag kom att tänka på det av någon anledning när jag läste om vinprovningen. Vad hände, hur gick det för ditt stackars mosaikbord?

Granne med potatisodlaren sa...

Skål och godmorgon. Vad kul att hitta till ett favoritvin. Rosé är svårt. Men rätt vin är en sommarhälsning.

Evas värld sa...

Carina: Bordet lyser vackert blått med gula påskliljor i en vas. Men jag har inte gjort något än. Tänkte ta itu med det när Ellen kommer hem! Efter Paris.

Eva: Det är ju så med rosévin att det kräver sol och sommar för att blomma på ett perfekt sätt

elin sa...

Å guud vad underbart det låter!!

Evas värld sa...

Härligt - men ännu mer underbart med vinprovning i Verona kanske????

Evas blogg sa...

Låter som en fantastisk kväll!

Evas värld sa...

Eva: Ja så kul! En vänlig vinkväll.

Jenny sa...

Jag är också rosévinsfantast - på sommaren alltså! Kan vara så läskande en varm sommarkväll, ser dessutom så vackert ut i vinglaset.
Det där med cole slow med färsk ingefära låter spännande. Hur smakade det?

Evas värld sa...

Jenny, ja rosé dricker jag bara på sommaren. Clarissa som gjort maten berättade att hon rivit en massa färsk ingefära i sin cole slow - och det var helt gudomligt gott!