https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 22 februari 2010

Februari är min underbara månad

Jag har alltid tyckt att februari är en underbar månad. Den har en guldkant. Märkligt, kanske de som känner mig tänker, februari är ju en tuff vintermånad. Måhända! Men framför allt är det min födelsedagsmånad. I mitt föräldrahem var födelsedagar viktiga och kringgärdade av hemlighetsmakeri och presentprassel. Lustigt nog minns jag inte alls vad jag fick i present som barn. Det var inte det viktiga och det var säkert bara mindre om än omtänksamma saker. Det viktiga var känslan av förväntan. Det viktiga var att vakna, men låtsas sova, att höra de andra tassa omkring (vilket inte var så svårt eftersom vi bodde i två rum och kök), höra mamma sätta på chokladen och pappa vispa grädden och Peter viska.
Sedan låg man under sitt täcke , låtsades sova och väntade på det lilla tåget med chokladbrickan, paketen och de glada ansiktena. Precis sådana födelsedagar har jag försökt ge mina barn också. Förväntan och choklad med vispgrädde. Man får välja sin egen mat. Man har kanske fest och man är dagens huvudperson. När mina barn var små var det ofta maskerad på födelsedagarna.
Ja, födelsedag är härligt. Idag är det min födelsedag. Ellen ringde redan fem över tolv inatt. Idag ska jag fira!

10 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, födelsedagar är viktiga. Stort grattis från gråvinterstranden.
Hoppas att det blir en festlig dag.
Hos oss var det min mormor som höll i allt firande. Vi träffades alla kusiner varenda födelsedag fram till vi nästan var vuxna. Jag har hittat bilder på oss när min yngsta kusin var två och jag som är äldst nästan nio. Trots åldersskillnader lekte vi glatt bland presentpapper och snören.
På älvstranden har vi haft morgontassande och besök från huvudstaden ända fram till i år. Nu är mamma för trött för att åka hit på vintern. Men Signe som fyller 19 om tio da'r är inte helt glad när inte mormor kommer.

Annika sa...

Grattis Eva, hoppas din dag blir precis som du vill ha den!

Evas blogg sa...

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Evas födelsedag. HURRA. HURRA. HURRA.

Många varma födelsedagskramar kommer här susande ifrån Frösön till DIG! Hoppas DIN dag blir fin!

Anonym sa...

Grattis Eva! Hoppas din dag bli full av godsaker och trevligheter! Kram Sara

Matildas fikarum sa...

Grattis på födelsedagen, Eva! Varma kramar - bokstavligen - från Sydney.

Jane Morén sa...

Hipp Hipp Hurra Eva! Födelsedagar är superviktiga. Allt det där med födelsedagsmornar är så roligt, fastän man inte är ett barn längre.Hoppas du får allt du önskat dig!

Evas värld sa...

Eva Granne! De fina bilderna kan du väl visa? Det låter härligt med dina födelsedagar med släkt och nära!

Tack Annika, dagen börjar bra. Njut i Nice!

Tack för födelsedagskramar, Eva!

Sara, det blir nog en del godis! Kram!

Tack Matilda! Snart har vi värme här också. Det ser ut som barndomens Sundsvall just nu, vitt och vackert.

Evas värld sa...

Tack fina Jane! Jag tror dagen blir som jag vill ha den, det är verkligen roligt med födelsedagar.

Maria Björkman sa...

Jag sällar mig till gratulationsskaran, om än VÄLDIGT sent. Jag tassar sist av alla uppför trappen, deltar i tisslandet och tasslandet och prasslandet, harklar mig, och utbrister - ett dygn för sent - ett rungande JA, MÅ HON LEVA!!

Hoppas du hade en fin dag, Eva!

emmasusanna (emmasusanna@live.se) sa...

Grattis i efterskott :)

Hm...jag fyller år den 10:e mars och hoppas då på att få ett glädjande besked om att ni kommer släppa en ny bok om "Familjen kring La Stella" Har precis läst klart den sista och jag bara MÅSTE få läsa mer. Jag VILL inte vänta!!!

Bästa böckerna jag någonsin stött på :)

Hälsningar
Emma