https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 11 april 2010

Vilket förlag ger ut Kerstin Thorvalls kåserier och kolumner? Det blir en underbart arg och rolig bok!

Vilken bokförläggare blir först med att ge ut Kerstin Thorvalls kåserier? För de finns väl inte utgivna, i alla fall är det inget som jag sett - men upplys mig gärna om jag har fel. Jag tror mig minnas att jag njöt av hennes skriverier i Damernas värld för länge sen, kan jag ha rätt? Sedan skrev hon väldigt vassa kolumner i Aftonbladet. Jag vet i alla fall att jag läst kloka, humoristiska, arga funderingar av hennes penna i så många år att det nästan är otroligt. Nu vill jag se en samling kåserieier/kolumner av denna älskade författare. Det är faktiskt rörande hur många vi är som läst henne. Älskat det hon skrivit och beundrat hennes sårbara mod.
Så vilket förlag ger ut Kerstin Thorvalls kåserier/kolumner med en del av hennes teckningar ? Det skulle kunna bli en ljuvligt arg, humoristisk och omstörtande bok.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Hoppas, hoppas, hoppas.
Inte bara berättelser om afrikansk dans utan om allt annat också. Om hela livet och det där lilla till som fanns mellan raderna.

Johanna Wistrand sa...

Du, den är frågan ska jag twittra länken till!

Granne med potatisodlaren sa...

Den länken kan väl bli offentlig...

Enn Kokk sa...

Kerstin Thorvall använde jag som novellillustratör när jag var chefredaktör på Aktuellt i politiken (s). Hon kom upp på redaktionen med illustrationerna, och jag minns att hon frågade hur det kom sig att jag kände till att hon också var tecknare.

Under mina nio år som redaktör publicerade vi regelbundet noveller och lyrik i original, och jag valde själv ut illustratörerna och skrev författarpresentationerna. Det där hör till det roligaste jag har gjort under mitt yrkesverksamma liv.

Evas värld sa...

Hoppas ett förlag får den här goda idén också Johanna och Eva!

Enn, så viktigt det var när AiP och även fackförbundstidningarna var så mycket bättre än nu på att publicera nyskrivna noveller och dikter med originalillustrationer! Förstår verkligen att du tänker på det med nöje!