https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 20 februari 2010

Mysigt med vinter? Balkongrapport, ord behövs inte, bilden talar sitt eget dystra språk

13 kommentarer:

Annika sa...

Det är faktiskt helt sjuk hur vädret varit och är denna vinter. Jag undrar; är detta normen för en Stockholmsvinter? Har tidigare vintrar bara varit tillfälliga undantag?

Var dag bär guldkorn sa...

Jag tycker det är vacker! Som vitt presentpapper kring den vackraste gåva man kan vänta på – VÅREN!

Evas värld sa...

Det är hemskt Annika!

Guldkorn, jag vet att du gillar det vita. Men det enda vita jag kan gilla idag är att ligga under mitt vita duntäcke och dricka en irish coffee med mycket vispgrädde. Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Alla sätt är bra för att se positivt på den oundvikliga vinter. För två år sen kom den första snön denna vecka. Då satt jag i en pyttehyrbil på motorvägen mot Göteborg. Det var inte kul. Innan dess hade jag inte sett någon snö i Stockholm där jag tog hand om min mamma.

Pia sa...

Min balkong vill jag inte visa ens en gång, speciellt med tanke på att jag inte hann plocka undan någonting innan snöns antågande.
T o m pelargonerna vilar frusna under det vita snötäcket!

Evas värld sa...

Pia... och vad tror du döljer sig under mina vita snöhögar? Tänk när all snö smälter och rinner ner på grannens balkong.Jag tänkte skotta - men dörren går bara att öppna några centimeter.

Anneli sa...

Jag tycker att det ser härligt och vackert ut, men jag förstår att många börjar tröttna på vintern nu. Även om jag inte är trött på snön så längtar jag efter våren.
/Anneli

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag hatar snön och börjar bli alergisk mot färgen vit. Visserligen kan det vara fint med snö lagom till jul eller någon enstaka dag när det råkar bli blå himmel och sol och man dessutom är ledig (förutsatt att ljuset inte utlöser min migrän) men nu RÄCKER det!!!! Kan inte någon stoppa snöhelvetet?

Evas värld sa...

Vi får dansa soldanser och be böner om att Kung Bore drar sig undan! Sol! Det är vad jag vill ha, Ivana!

Anneli, om man gillar vintern är det säkert underbart - men om man inte gillar den :)

Evas blogg sa...

Det ser ut som en gräddtårta :)

Anonym sa...

mamma vad sjuuuuukt! tank att snon inte har forsvunnit an. ellen

Evas värld sa...

Eva det blir mycket roligare om man tänker sig en värld av vispgrädde!

Ellen, så här mycket snö har det ALDRIG varit på vår balkong. Och under snön, blommorna!

Jane Morén sa...

Jag tänker så här när jag ser din bild och alla andra sådana bilder jag ser vart jag går idag i verkligheten: är det inte magiskt ändå med snö? Att det finns ett så lätt och fint ämne som kan skulptrera om världen i vackert vitt. Jag tror faktiskt att det är att jag lärt mig klä mig som skogshuggarna som gör att jag kna njuta. De är ute hela dagarna och fryser inte, så är det för mig när jag går därute, jag är lika varm som jag gick inomhus i tofflor och njuter av det rena och vita och kylan mot ansiktet. Men för att trösta dig Eva: det kommer att kännas tredubbelt underbare när du kan sitta på din balkong i slutet av april och dricka kaffe och njuta och tänka tillbaka på hur det såg ut nu. Häng med på poesi nån kväll så länge, då blir du varm!