https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 7 juli 2010

En rostig pråm belägrade vår badvik

Om det är något jag tycker illa om så är det när människor inte tar sitt ansvar utan skyller på att de bara lyder order eller levererar.
Det hände i min idyll för några dagar sedan. Med tjongande  och brak dånade en rostig pråm rakt in mot stranden i vår lilla badvik efter att ha kört sönder vår badbrygga och sa att utrustningen för brunnsborrning skulle köras iland över vår lilla strand på vår lilla stig, där hela vår del av ön har sitt bad.
– Så kan ni ju inte göra, det här är vår badvik, sa vi upprört. De nonchalerade oss totalt och svarade bara:
– Det har inte vi med att göra vi levererar. Ring numret på båten om ni är missnöjda.
Det gjorde vi, och polisen och massor av andra. Pråmägaren försökte skylla ifrån sig, likaså de som beställt borrning.  Likaså de som ägde borrutrustningen. Alla skyllde på alla och vi var dystra över att en rostig pråm belägrade den vik där det är långgrunt och alla barn badar.
Men öborna gav sig inte, efter några dagars intensivt ringande, polisanmälan med mera  brakade  pråmen nyss  ut ur vår badvik igen... efter att ha tjongat i bryggan en gång till - mot nya bryggor att köra in i "upa" antar jag. Vilken trist attityd. Killarna som kom med pråmen första gången var riktigt otrevliga i sin självtillräckliga attityd. De kunde ha lyssnat på oss när vi sa att de måste ha kört till fel brygga, men det gjorde de inte. I stället var de dryga och oförskämda mot oss kvinnor och barn som var där på bryggan och det var ett härligt nöje att se dem tvingas köra ut pråmen igen! En aning mindre dryga....

6 kommentarer:

Lena sa...

Bra att den är borta nu men åh vad trist att folk uppför sig så där!!

I brunnsborrningsbranschen verkar det mest vara rötägg. I alla fall de som besökt vår ö!

Bra att ni badande kvinnor och barn agerade!

Evas värld sa...

Lena! Kul att hela södra delen av ön ringde, skällde, agerade och att vår styrelse var så handlingskraftig. Upp till kamp mot ormar i vårt paradis :)

Monica sa...

Hemskt med så otrevlig attityd och nonchalans men vad stronga ni var!

Evas blogg sa...

Bra jobbat! Dålig attityd ska bekämpas!

Jane Morén sa...

Yes, vilken seger Eva!

Evas värld sa...

Visst är det härligt att vi vann och att vi idag kunde bada i vår fina vik igen!