https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 18 april 2012

Aldrig skulle jag släppa in Bygglov i mitt hem

Smaken är verkligen olika, tänker jag när jag föll ner framför ett inredningsprogram på teve. I Bygglov i TV4 släpper en familj  in inredare i sitt hus, två rum familjen inte hunnit med förvandlas till något som i min smak är så obeskrivligt fult. Brunmurriga väggar som krymper rummen. Hiskeliga jaktmotiv på tapeter, konstiga mystiska mönsterkrockar som skulle ge mig mardrömmar. Märkliga djur som helt omotiverat finns där. Helt enkelt fasansfullt fula murriga färger som skär sig i mina ögon.
Jag skulle vara livrädd för att släppa in de inredarna i mitt hem.
Fint, underbart, säger familjen när de leds in i de hiskeliga rummen. De kanske tycker det? Men om inte skulle de våga protestera?
Jag skulle skrika: Jag vill ha ljus, luft, rymd, skönhet! Sen skulle jag måla allting vitt.

4 kommentarer:

Marina sa...

Håller med! Ibland när jag har sett programmet brukar jag fundera över vad jag skulle säga om det hade varit jag...men de kanske har betalt för att se lyckliga och tacksamma ut?

Hemma och långt borta sa...

Marina: Ja jag undrar över vilka villkoren är? Får de betala för möbler eller hur går det till. Ofta blir det fult, överlastat. Men gårdagens program tog priset i fulhet. Tycker jag. Andra kanske tycker det ör vackert!

Katja Kristoferson sa...

Är vi hopplöst chabbychica som vill måla allt vitt? :)

Hemma och långt borta sa...

Hmm Katja, vi kanske är så färgstarka själva att vi inte står ut med färg? Fast jag har faktiskt målat mitt kök i en lysande turkos färg :)