https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 25 april 2012

Alexandras omedvetna åldersfördom

Det finns ett slags omedvetet åldersförakt som irriterar mig. Har ni läst om den roliga Margareta Winberg som blev bjuden på middag  av miljöministern och glatt gick? Det var fd minister Margareta Winberg som egentligen var bjuden men denna Margareta fick en inbjudan, gick, åt och hade trevligt. En cool kvinna som intervjuades i radio i P1. En rolig bagatell. Alexandra Pascalidou är bisittare och säger: "Ja vad skulle man göra man kan ju inte porta en stackars pensionär"
Kvinnan är 67, hon är säkert en massa saker som Alexandra inget vet. Varför ska hon då  få epitetet stackars?
Det är så löjligt och det visar så tydligt en syn på människor som jag ogillar. Är man 67 då är man tydligen helt definitionsmässigt "en stackars pensionär"....
Heja Margareta Winberg i Sundbyberg, jag tycker du är tuff och inte det minsta stackars.
Stackars Alexandra däremot som vädrar omedvetna fördomar.

10 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Du har så rätt. Mest synd är det om Alexandra.

cruella sa...

Att Pascalidou är med någonstans där det krävs lite mer kvalificerat analyserande är en gåta. Maken till oskarp. Extra roligt att hon faller i diskrimineringsfällan, hon som aldrig slutar tjata om verklig och inbillade oförrätter angående sitt eget ursprung.

Evas Värld sa...

Eva, ja stackars :) - det är kanske en bagatell men jag har tröttnat på alla dessa generaliseringar utifrån ålder!

Evas Värld sa...

Cruella, jo där föll hon i en diskrimineringsgrop ...

Anonym sa...

Ja Eva visst blir man trött. Först tyckte jag att det var en rörande söt historia bara. Men sedan när man tittar närmare så visst ligger det en massa fördomar bakom att den blir så lustig, herre gud en kvinna som inte passar in bland dessa "högdjur" som är bjudna. Och hon är pensionär också - Stackarn! Alexandra Pascalidou har jag tappat förtroendet för för länge sedan. Var på en debatt där hon skulle vara moderator men pratade mer själv än de medverkande.
Ulla C

Cecilia N sa...

Läste om Jonas Sjöstedt som skulle på middag med två andra Jonas Sjöstedtar i Umeå som brukade bli uppringda av journalister.

Evas Värld sa...

Ulla! Ja det är så lätt att förringa äldre personer och samla ihop dem i en grupp - och förringa. Det är därför bland annat som jag avskyr begreppet kulturtant.

Evas Värld sa...

Cecilia: Det var väl gulligt av V-Jonas att bjuda in dem :)

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Eller hur! Reagerade också på det samt på att säkerhetsvakterna nog skulle klara av en 67-årig kvinna. Jaså? Säker på det? Hon kanske kan slåss, hon kanske kan karate, hon kanske är spion?

Evas Värld sa...

Ja Maria-Thérèse! Ålder är inget hinder. Allt är möjligt. Det är den tanke jag gillar.