https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 4 januari 2013

Män, män som leder program - men Niklas är bra

Jag ser på teve på alla dessa män, män och män som leder program och jag blir less på det.

I kväll är det På spåret. Ett program jag ser eftersom jag gillar allmänbildning och frågesporter. Men jag gillar inte Kristian Luuk och Fredrik Lindström, de är så krystat studentikosa. Trots att jag är hyfsat allmänbildad har jag svårt att förstå deras frågor, jag är djupt imponerad av deltagarna som fattar frågorna. Paret Haag är ju suveräna. Men det är ändå ett program jag tycker saknar värme. Och också esprit och djup. Det är tramsigt.

 Efter det kommer en till man som leder ett musikprogram. Men jag gillar verkligen Niklas Strömstedts Tack för musiken, barnen hånade mig för en evighet sedan när jag köpte en skiva av honom. Nu ser jag hans otroligt vänliga musikprogram i teve, hur han fylls av entusiasm och faktiskt kärlek när han med sådan värme talar med olika artister. I kväll Tomas Ledin häromveckan Anna Ternheim, förra veckan Darin som lärde Niklas dansa. Jag tycker om hans sätt att våga visa värme och känslor, hans kunskap om de artister han pratar med. Det finns ingen snorkighet hos honom, bara en slags varm nyfikenhet. Det gillar jag.

Men män, män och åter män 'är det som leder programmen i vår licensbetalade teve. DET är jag trött på.
Och vad tycker du?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är märkligt men vad gör man?.Har börjat efterlysa kvinnligt perspektiv inom hembygdsrörelsen där jag är engagerad. Där man har kvinnliga ordföranden lyfter man fram helt andra saker än vad manliga ordf gör. Men hur många kvinnor ställer upp egentligen, nej jag kan, vill, har inte tid, vi skyller på så mycket. För några år sedan ilsknade jag till då en av våra två dags tidningar hade en Hänt under året bilaga, Av 19 bilder var sex på kvinnor, dessa bilder var som frimärken o visade negativa situationer. Alla bilder på männen var stora med glada positiva innehåll. Skrev en insändare och undrade om det verkligen under ett helt år inte funnits nån positiv kvinna att skriva om. Efter några dar kom en halvsida med foton och berättelser om 10 kvinnor som gjort nåt positivt under året för länet. Dom fanns! Men det är ju hemskt att man ska måste påpeka detta hela tiden! Fast tidningen har skärpt sig mycket efter detta. Eva

Marina sa...

Jag tillhör de som gillar Kritian Luuk och Fredrik Lindström, men det beror kanske på att jag är lite insnöad på deras typ av ordvitsar och "ordvrängeri" (eftersom jag är värdelös på geografi, så är det enda chansen för mig att komma på svaren)
Jag tillhör även den skara som gillar Niklas Strömstedt, just av den anledningen att han verkar så enkel, rak och mysig. (plus att jag gillar hans röst)

Eva sa...

Eva, vad bra att du kämpar. Men det är ju också så att vi har kämpat så länge och framstegen går med myrsteg. Det säger en del också om bristen på jämställdhet i hemmen att kvinnorna säger nej - och en hel del om hur manliga strukturerna är i våra folkrörelser än idag!

Eva sa...

Marina, om man är inne på deras ordvitsar är det kanske kul, men jag är inte alls det, fattar dem inte helt enkelt!
Men Niklas kan vi vara eniga om, jag gillar honom verkligen!