söndag 2 november 2014

V som i viktig vuxen i Babel och B som i bortglömt barn i Babel

Idag är det söndag och Babel. Gillar att se Babel även om jag kan irritera mig på att det ofta är väldigt kulturelitintrovert och gullegull bland folk som umgås i samma kretsar hela tiden. Men Jessica Gedin är en intresserad intervjuare och en får väl bara inse att Babel är ett smalt program.

Men jag undrar om det är idag de tänker lansera nyheten att de ska göra ett Barn-Babel en gång i veckan också i veckan  och seriöst behandla barn- och ungdomslitteratur? 

Det är en skandal att det inte finns ett sådant piggt och påkostat program om barn- och ungdomslitteratur utan att de böckerna i stället behandlas så styvmoderligt.
Finns knappt i TVs bevakning.
Ofta glömmer man ju till och med att redovisa vilka barn och ungdomsböcker som nomineras till August. Eller så kommer de i en bisats bakom de VIKTIGA böckerna. Vuxenböckerna, som vi säger, vi som skriver för barn och ungdomar.

V som i viktig vuxen i Babel
B som i bortglömt barn i Babel.

6 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Kanske därför jag inte tittar så mycket som förr på Babel. Kulturelitintrovert. Vilket underbart ord. Går att tillämpa på fler kulturområden tror jag. Och vilken bra ide med barnens egen Babel.

maggisvarldgmail.com sa...

Fantastiskt bra idé om ett Babel för barn och ungdomsböcker! och med en kunnig och bra programledare! (du kunde ingå i redaktionen med din erfarenhet och kunnande!)
Eller varför inte ett bredare kulturprogram som också tar upp teater för barn, intressanta utställningar etc.
Och det skulle sändas på sådana tider så att familjen verkligen har möjlighet att titta tillsammans.

Marina sa...

Det låter som en alldeles lysande ide!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna! Vi får tjata, det är så trist att se hur bevakningen av litteratur för barn bara minskar!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, det viktiga är att det sänds på bra tittartid och inte i en barnkanal då är det så många vuxna som inte tittar. Man kan ju fundera på om det ska vara ett program som ger vuxna tips om vad som händer på barn- och ungdomsområdet, eller ett mer familjeinriktat program?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina, vi väntar ivrigt på det programmet!