https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 28 februari 2009

När kropp, tanke och själ förenas, yoga

Det är lördagsmorgon. Klockan är sju och ute är det redan ljust. Våren är på väg och inget kan göra mig lyckligare. Vintern gör ont i mig, det bara är så.
Min nya lördagsrutin är yoga. En timmes yoga mellan tio och elva. Jag kan komma dit och tro att jag är helt ostressad. Men när jag lägger mig ner på golvet och ska börja andas känner jag att hela min kropp är stel och spänd som en fiolsträng och tankarna fladdrar oroligt omkring. Jag behöver yogan så mycket.
Yoga är sanskrit och hindi och betyder förening av kropp, tanke och själ, det handlar om att lära känna sig själv och nå balans.

3 kommentarer:

Annika sa...

God morgon Eva! På måndag e.m. ska jag prova på yoga för första gången. Hoppas bara att jag klarar av att slappna av... När det gäller kommentarerna så har jag, peppar peppar, aldrig haft problem. Irriterande när inte tekniken funkar - det är ju det teknik är till för. Det är tillåtet att livet krånglar ibland men inte tekniken!

petra sa...

Jag är också yoga-frälst. Har yogat ett par år nu. Det är såååå skönt. Försöker köra två gånger i veckan. I bland går jag på morgonpassen och det är ett fantastiskt sätt att väcka kroppen och dagen på.

Eva Swedenmark sa...

Just nu drömmer jag om en yogaresa till Kerala i södra Indien. Någon gång ska jag åka på en sådan. Kerala, det är så vackert. Så någon gång... Drömma får man.
Lycka till på måndag Annica!
Och Petra – visst blir yogan ett behov.