https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 3 februari 2010

Ville ha verklighetsflykt, fick Snabba Cash - Evatummen ner

I väntan på att en "handy person" frivilligt anmäler sig så rymde jag iväg på bio, bort från mitt sammanfallande, allt mörkare hem. Ville ha matinékänsla och verklighetsflykt. Fick en riktigt usel film. Snabba Cash. Boken gillar jag, om än perspektivet är olidligt manligt, men den är snyggt hopsatt. Så inte filmen. Biosällskapet somnade i fåtöljen, jag försökte vara positiv och hitta något bra. Men nä. En obegriplig röra av en massa händelser, många närbilder på blodiga ansikten förstås och vilt stirrande män, pang pang och lite biljakt. Ingen finess, ingen spänning. Eva-tummen ner för den.

11 kommentarer:

Annika sa...

Har inte läst boken men såg trailern för filmen och kände att nej, detta är ingenting för mig. Vilket jag nu fick bekräftat, vi verkar ju ha lite utav samma filmsmak!

Evas värld sa...

Annika - jag tror inte det är en film du skulle gilla. Den är så torftig och grabbig.

Jenny sa...

Ja, boken var en page turner, om än "perspektivet olidligt manlig" som du så på pricken beskriver den. Har även hört från andra att filmen var kass, så jag tror jag står över.

Var dag bär guldkorn sa...

Säkert inte för mig heller då, som redan tyckte boken var så tråkig.

Evas värld sa...

Jenny och Guldkorn - det är verkligen en film man med fördel hoppar över!

Var dag bär guldkorn sa...

Precious däremot vill jag se! Du har inte sett den än?

Evas värld sa...

Nej men den vill jag verkligen se!

Victor Estby sa...

Oj, vilken sågning! Gillade också boken och hade trott filmen var bra. Jag ser mig ju inte som särskilt grabbig, men jag ska ge den ett försök ändå. Annars kan jag rekommendera en annan film: norska "Max Manus", om hjältarna i motståndsrörelsen. Finns på DVD och är inte särskilt grabbig.

Evas värld sa...

Victor - boken är skarp med den reservationen att alla kvinnor är offer och systrar ungefär - men filmen, nä det blev ord och inga visor! Ska bli kul att höra vad du tycker.

Victor Estby sa...

Jo, så är det ju. Fast den visar ju också en värld som ser ut så. Sedan kan man ju diskutera om det är till fördel för jämställdheten med en sådan story. Det är ju få böcker och filmer i action/maffiagenren som visar kvinnor på annat vis. Fast det finns ju undantag - som Quentin Tarantinos "Kill Bill" och "Jackie Brown". Å andra sidan är väl "Death Proof" precis tvärtom. Har inte sett den.

Evas värld sa...

Jag antar att man är så van att se spänningsvärlden skildrad så. Kill Bill gillar jag, VI Warshawski-böckerna av Sara Paretsky likaså, men filmen var kass.
Har inte sett Death Proof. Egentligen ser jag få såna filmer, mörkrädd som jag är!