https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 5 februari 2009

När vi såg Madonnas konsert Blonde On Tour på Eriksbergsvarvet 1990"Visitera mig också!" bad Ellen 7, i röda cykelbyxor och litet linne, den stränga vakten i kön till Madonnas konsert på Eriksbergsvarvet. Året var 1990. Elin, Ellen och jag hade biljetter till Madonnakonserten och vi var där i tid, utan ölflaskor och vapen, bara mat till en picnic i gröngräset. Madonna var den älskade idolen och jag hade kämpat till mig biljetter. Vi satte oss långt fram för att se konserten Blonde On Tour. Bra platser, tänkte vi förnöjt. Ända tills vi insåg att vår lilla grupp stod inklämd bland idel jättelånga människor när konseten väl började, och alla hoppade upp och ner. Flickorna grät, de såg ingenting. Aldrig har jag förr eller senare raggat så, och tack alla stora snälla killar som föll för mitt vädjande och lyfte upp flickorna på sina breda axlar så de såg den älskade idolen. Själv såg jag inte så mycket, men hörde. Och det var underbart, en ljum sommarkväll, två lyckliga små flickor, Madonna, vad kunde vara bättre? Att ingå i den stora kollektiva massan omvärvda av musik, det är lyckliga ögonblick att minnas.
Nu kommer Madonna till Sverige, Ullevi ”The Sticky & Sweet Tour”i sommar, början av augusti. Jag minns slutet av konserten 1990, orkade inte fråga några fler killar så jag lutade mig mot ett staket, flickorna klättrade upp på mig och stod på varsin axel och jublade och sjöng med.
Idag skulle jag nog få klänga upp på deras axlar för att se något. Jag vill gå på konserten, men det blir nog inte så. Jag är i alla fall lycklig över att ha sett en konsert med La Madonna i sällskap med hennes två sötaste fans ever!

3 kommentarer:

elin sa...

ja, det var en konsert det! du gjorde allt för att vi skulle se, nuffe. Jag vill så gärna gå igen... Madonna är grym.

Eva Swedenmark sa...

Jag vill också gå.... så gärna, men det blir för dyrt, tyvärr!!! Visst har vi den gamla biljetten kvar på landet förresten???

Anonym sa...

Oj det är något jag skulle ha velat uppleva. Madonna är bäst, hon håller!
Mia