https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 19 februari 2009

Var är min gulsvartrandiga fladdermus?


Som jag trodde, kan inte sova när jag läst Yeates Revolutionary Road. Ska jag verkligen se filmen? Men jag älskar femtiotalsfilmer ju - som Far from heaven med samma klaustrofobiska interiörer av hemmafrulivet. Nyinspelningen med en lysande Julianne Moore hade jag inte velat missa.
Jag hamnar i femtiotalet hela tiden. Just nu drömmer jag nostalgiskt om min fina gul-svart-randiga fladdermusfåtölj med kudde som man satte fast på ena vingen. Jag fick den när jag inte ätit godis på hundra dagar och den var SÅ SNYGG. Mamma sparade den åt mig sen, när jag flyttade. Men någonstans i mina flyttar försvann den. Jag har nu sett nyproducerade fladdermusfåtöljer i svart skinn. Men det är min jag vill ha! Med kudde,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har visserligen inte läst boken, men filmen var faktiskt jättebra. Och tänk på Timmarna, där är både boken och filmen strålande.
Ylva K

Eva Swedenmark sa...

Jag ska absolut se filmen, en dag när jag känner att jag är i balans. Boken är bra - men gör ont att läsa!

Libby sa...

Jag ska hålla koll. Hittar jag en sådan fladdermus med kudde så tipsar jag dig.

Eva Swedenmark sa...

Libby! Gulligt1 Jag får en oemotståndlig lust att åka till Västertorp också när jag läser din blogg och ser alla fina bilder!

Anonym sa...

Hej Eva!

Hittade till denna blogg när jag skulle söka info om min fladdermusfåtölj. Jag har en precis sådan som du vill ha med kudde. Den ligger ute på blocket och finns i Askersund. Själv köpte jag den i en antikaffär i Hallsberg som 17 åring. Nu har jag haft den i 20 år och den har mest stått på vinden. Tycker att den är fantastisk, men den passar inte in i mitt liv längre. Om du fortfarande vill ha "tillbaka" din tonårsmöbel får du gärna kontakta mig. Åsa 070-4127059 eller via e-post asa.wistrand@gmail.com

Mvh Åsa