https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 10 februari 2009

Vietnam rör mitt hjärta


Min bror Peter visar en vacker vinterbild från södra Norrland på sin blogg, mina hemtrakter. men det är inte dit jag längtar. Jag längtar så till Vietnam. Jag vill sitta på ett litet kafé i Hoi An. beställa in en te gjord på färsk ingefära och bara betrakta gatulivet och känna mig hemma. Så hemma, så långt borta. Jag kan inte förklara det. Vad är det i Vietnam som så rör mitt hjärta, som så får mig att längta dit, hela tiden?
Nu tröstar jag mig med en kopp ingefärste hemma i soffan, färsk riven ingefära, hett vatten, litet honung, det smakar Vietnam. Och Ane Bruns vemodiga röst svävar över rummet.

5 kommentarer:

Ango sa...

Vietnam är mitt drömresemål. Jag hoppas kunna få åka dit inom en hyfsat snar framtid.
En vän var där nyligen, på sin bröllopsresa (kom hem för knappt 1 månad sedan) och jag är riktigt avundssjuk.

Kram
/Ango

Anonym sa...

Oj vilken vacker bild!

Eva Swedenmark sa...

Bron över till den lilla ön i sjön mitt i Hanoi är ännu vackrare i verkligheten. Ön med sitt tempel var en dammig övergiven plats när jag kom ditt första gången, nu är allt upprustat och turisterna står i kö. Det är fint men jag har alltid den första bilden i mitt minne. Och ja Ango: Åk dit! Ingen jag känner som åkt dit har ångrat sig! Alla vill tillbaka!

ylva sa...

Just det, kom på en sak till jag tänkte säga/fråga (jag är och kommenterar överallt i din blogg - jag har blivit beroende av dig Eva; akta dig snart kommer jag ned för gatan och stalkar dig)
Jo, det där teet du dricker, är inte det väldigt lugnande? Hur gör man det där ingefärsteet? Och om det inte är väldigt lugnande, har du ngr andra bra terecept? Jag behöver det till en nära vän,
puss,
Ylva

Eva Swedenmark sa...

Hej Ylva! Hacka färsk ingefära fint fint, häll kokande vatten över, lägg i honung, pressa ev i lite citron - det är gott och man mår perfekt!!! jag använder min ingefära flera gånger.
Kamomillte är klart lugnande.
Återkommer med recept på Kashmirte när jag testat det. Det var inte gott i Kusmi-varianten.I Indien fick jag det gult av saffran, med små gröna pistagenötter i - väldigt gott, väldigt vackert!!