https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 10 mars 2009

Ingen fnissar och dissar, ivriga armar i luften


Vi var på skolbesök igår, Annica och jag. I bagaget hade vi främst våra barndeckare, Spår i snö och Upp i rök. Det är femmornas tur att få författarbesök inom projektet Läsning pågår. Vi var lite morgontrötta, Annica mitt i en flytt, jag kände mig splittrad. Vi var ute i god tid och tog en lång promenad, grå vintermorgon. Vi har lite lärarrumsfobi, man stiger in i en okänd värld och känner sig ofta utanför.
Här gick det bra, två lärare, Åsa och Inger, som lovordade sina elever. Det finns inget som gör mig så nedslagen på ett författarbesök som när lärarna börjar med att berätta vilka hopplösa elever de har - jo jag lovar det händer alltför ofta!
Här var det inte så. Vi klev in i två klasser med underbara nyfikna, frågvisa kloka elever i femman. Man kan ofta känna om atmosfären är tillåtande, om elever får fråga utan att andra fnissar eller dissar. Här var det absolut tillåtande, ivriga armar i luften, kloka frågor som gav oss mycket att tänka på. Två trötta författare gick till skolan, två pigga författare gick därifrån. Kul besök! Jag önskar att många fler kommuner satsade på Läsning pågår

3 kommentarer:

Matilda sa...

Vad härligt Eva!
Jag vill också göra sånt. Personmöten, studiebesök.
Måste framtidsplanera. Du inspirerar mig!
Kram
Mattis

Eva Swedenmark sa...

Tack fina Mattis! Framtidsplanera! Du är en underbart kreativ tjej som dessutom skriver hur roligt som helst. Allt är möjligt. Kram!

Annika sa...

Att få barnen att upptäcka glädjen i att läsa böcker - finns det något bättre och viktigare arbete? Jag blir avundsjuk...