https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 8 maj 2009

Bevara de utrotningshotade ljuden

Många ljud försvinner som skrivmaskinens knattrande, spinnrocken och ångloket. I stället kommer nya som mobiler och faxa. Vi är hela tiden omgivna av ljud och i en skojig tänkvärd bok, Ljudbiblioteket beskrivs i texter ljudliga fenomen i vår vardag.

Mikael Strömberg och Joakim Pirinen (illustratör)ger läsarna en inspirerande guidning, både till platser vi besökt och platser vi längtat att besöka. Man får veta att rinnande vatten anses som ett av världens vackraste ljud. Ljudet: Schhhh används över hela världen för att trösta oroliga barn, kanske för att ljudet påminner om susandet i livmodern. Detta och mycket mer om ljud i boken. Jag upptäckte dessutom ett förlag jag inte vet mycket om men som verkar ha en rolig utgivning. H:ströms förlag. Klicka in er via min rubrik till deras hemsida och hitta mycket rolig läsning!

2 kommentarer:

elin sa...

Vilken spännande bok! så kul med sådana där saker man inte riktigt tänker på är närvarande, men som betyder mycket

Eva Swedenmark sa...

ja det är underbart, överallt finns ljud som vi älskar eller som vi avskyr, ljud vi knappt är medvetna om - boken fångar verkligen upp så många tankar kring ljud - kul förlag kolla deras böcker!