https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 20 februari 2010

Idag blir det bakning och hemtrevnad inne och snöyra ute

På bilden: Jag ställde de kokböcker jag använder mest på en egen hylla. Anna Bergenström, min köksgudinna, bäst!
Idag blir en dag för bakning och hemtrevnad. Jag har inte riktigt bestämt vad det blir men kanske marängtårtor och minipajer? Kanske minisemlor?  Ja, jag vet, syndigt! Men mitt gym ligger i huset intill, Jag väntar på att Elin ska vakna, sen går vi dit en stund och springer igång våra kroppar på löpbandet.

Nästa vecka fyller jag år, födelsedagar är roliga dagar för mig. Jag kan än idag uppleva barndomens förväntan. Ett tag kände jag: Varför fira födelsedagen - vad är det att fira att man blir äldre och äldre? Det var en deppig dag jag kände så. Sen blev jag mig själv igen och tänkte att just det faktum att jag blir äldre och äldre är väl verkligen något att fira! Alternativet är ju inte så kul, menar jag.
Så nu blir det fest med massor av minipajer, tårta och några glada vänner, hoppas jag. Så ska det vara. Låt oss ta varje tillfälle att fira, träffas,  glädja oss!

16 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag tycker också födelsedagar är superviktiga. Älskar att få paket och lite extra uppmärksamhet! Det är vi alla värda, eller hur?

Evas värld sa...

Absolut, Maria! Det är jätteviktigt att få ha sin dag och bli firad och extraälskad!

Anonym sa...

Jag åt en väldigt god kombination häromdagen: semla gjord i en petit-choue... ett litet tips bara. De var ganska små och blev inte så stabbiga som en semla. Väldigt smarriga!
Sara

Evas värld sa...

Bra idé! För många år sedan var jag en mästare på att baka petits-chouxer - jag undrar om takterna sitter i?
Tack för tips, kommer du? :)

Annika sa...

Helt rätt, livet är för kort för att vi ska depppa över att vi blir äldre för vem i ärlighetens namn skulle vilja bli yngre och utan den livserfarenheten som åren innebär? Inte jag i varje fall.
Och fler fester till folket - det är mitt motto! :)

Kimselius sa...

Jag gör som du Eva, firar att jag lyckats bli ännu ett år äldre. För alternativet är inte roligt... Miste min syster för drygt 3 år sedan. I år blir jag lika gammal som hon var när hon dog. Det känns. Kommer förmodligen att kännas ännu mer på födelsedagen.

Tänk, jag satt och längtade efter doften av smält smör, nybakade bullar och värmen från bullarna under bakduken. Är det snön som får oss att längta efter det?

Kramisar Kim

Granne med potatisodlaren sa...

Måste planera till på fredag. Tror att jag ska satsa på fyllig soppa, jordärtskocka eller kronärtskocka kanske, surdegsbröd, västerbottensost eller,
Torsk med pepparrot och skirat smör. Och en liten liten chokladtårta. Det är så kul med god mat på vintern. Den piggar verkligen upp.

Evas värld sa...

Eva Granne, fyller du år på fredag? maten låter härlig!

Ja Kim jag har alltid varit så åldersnojig men nu har jag kommit fram till just den inställningen, en stilla tacksamhet över att få bli äldre och förhoppningsvis visare. Tråkigt med din syster. Jag bara ryser vid tanken att något skulle hända mina bröder.

Och visst behöver man extravarm, extragod mat för att orka med vinter och snö - i synnerhet du Kim som startar dagen med att skotta!

Fler fester till folket Annika - det är ett stridsrop jag gärna stämmer in i!

Granne med potatisodlaren sa...

Ja. Och jag inledde en ny tradition förra februari. Fest och glam för alla som kommer. Det är lika bra att ta vara på alla tillfällen till kul umgänge och god mat.

Evas blogg sa...

Du gör helt rätt! Födelsedagar ska firas rejält. Att man åter får fylla år. Fler glada kalas med god mat, det är livet det!

Anneli sa...

Precis så tycker jag också. Man ska vara snäll mot sig själv och fira så ofta man kan. Jag tycker att det finns saker man kan fira hela tiden. Man blir ju inte yngre för att man inte firar sin födelsedag. Nej, fira på och gärna med ett glas champagne eller två!
/Anneli

Evas värld sa...

Eva Granne! Så kul att vi fyller samma vecka!

Eva - födelsedagar ska firas i goda vänners lag, det är fint. Kommer bara att sakna min Ellen i Paris!

Champagne får det bli, Anneli! Håller helt med om att man både ska tycka om och vara snäll mot sig själv!

gunnar i vaplan sa...

Annas Kokbok är bara bäst...!

Evas värld sa...

Jag håller med dig, Gunnar! Inga andra kokböcker behöver jag. Fint med dina bilder i tidningen!

Anonym sa...

gud vad ni tranar, vad impad jag blir!!!! boeuf

Evas värld sa...

Boeuf! Du är ett föredöme ju!!!!