https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 24 augusti 2009

Äntligen - nu är det dags för yoga igen

Varför låter man i två månader bli att göra något som man verkligen tycker om och dessutom mår så bra av, som kroppen längtar efter och faktiskt själen också? Jag talar om yoga förstås. Ikväll var jag på höstens första pass och det var verkligen livgivande. Så härligt.
Nu är jag tillbaka i selen igen när det gäller yoga, nu ska jag vara enträgen! På ön har jag en perfekt veranda och en yogamatta - men det blev inte av. Jag behöver pass och ledare och träningskompisar, det är alldeles tydligt

5 kommentarer:

Pia sa...

Åh, vad jag känner igen mig!! Tog mig i kragen och satte in en utav mina yoga-dvd:er ikväll. Känner mig nu efter en timme som en ny människa, fast det bästa är pass och ledare för min del, helt klart. Min yogakurs börjar v 37!

Må gott!

Evas värld sa...

Må gott du också Pia! Det var ändå skönt att känna att rörelserna faktiskt satt i kroppen trots det långa uppehållet. Yoga och spikmatta!

Maria Björkman sa...

Visst är det konstigt, att det ska vara så trögt att ta fram mattan! Jag tror problemet ofta är att man gör för stor sak av det. Sänk ambitionsnivån och gör bara ett par solhälsningar varje eller varannan morgon. Det är ingen stor sak, och tar ingen tid att tala om. Sen kanske behovet växer, och då må väl det vara hänt!

Jag har börjat ashtangayoga så smått förra veckan, den här ökar det på till två pass och i nästa vecka är jag tillbaka även i poweryogan så då är målet tre pass i veckan. Så maxat har jag aldrig kört, men jag mår så bra av det att det är värt tiden och "mödan".

Namaste!

Nina sa...

Yogan förändras liksom på hösten, inte minst då man äntligen kan tända ljus bredvid mattan och kan njuta av det lugn den fladdrande lågan sprider. Det är som om sommarens smått flyktiga yogastunder tas igen med besked! Jag älskar också att få träffa alla yogisar igen efter sommaren, både mina elever och mina yogavänner. Yogan förenar, inte bara kropp & själ utan också människor. Om Shanti.

PS. Jag har njutit alldeles särskilt av La Stella-böckerna bara för att yogan ofta glimtat till mellan raderna. Tack för läsnjutningen! DS.

Eva sa...

Tack Nina! Vilka goda råd vill du ge mig om var jag bör yoga när jag känner att friskiskyogan är för lite yogisk?
namaste! Eva