https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 29 augusti 2009

Har vi bokhyllor utan böcker?

Egentligen skulle jag bli glad över att fynda billiga böcker. Men när vi går längs den långa raden av bord på Bondegatans loppis idag blir jag mera ledsen. Vi stannar till vid ett bokbord. Tre böcker för tio kronor. Jag köper Elsie Johanssons inbundna böcker om Nancy och får en pocket av Pamela Jaskoviak på köpet. För en tia. Man får en lätt känsla av illamående efter en vandring längs Bondegatan, alla dessa kläder, prylar, böcker som ingen vill ha fast det vräks ut för så gott som ingenting.
På sistone har jag misströstat när jag sett alla bostadsannonser - jag ser aldrig några bokhyllor. När det finns någon står det några glest utplacerade böcker där, sällan fullmatade hyllor som jag gillar. Marknaden exploderar av vackra hyllor, /åh Cell! den vill jag ha/ men är det som med köken som alla reparerar, där det står nyutkomna kokböcker på rad, men där ingen längre lagar mat? Har vi bokhyllor utan dammsamlande böcker?
Ja det var kanske en pessimistisk tanke en vacker eftermiddag, men alla dessa böcker, jag undrar så?

4 kommentarer:

Pia sa...

För att trösta Dig rejält så har jag nästan fyra hyllmeter bokskåp i mitt vardagsrum fyllda med böcker!
Idag köpte jag 4 pocketböcker på loppis för 5 kr st... och jag har knappt plats för dem!

Fast visst har jag också böcker som jag gott skulle kunna göra mig av med... men det svider, så än så länge får de stå kvar i dubbla rader.

Evas värld sa...

Härligt Pia! Trevlig sysselsättning att loppishandla bokfynd. Jag funderar som bäst på var jag ska klämma in en ny bokhylla när jag nu får ett nytt arbetsrum.

Jane Morén sa...

Att det inte finns speciellt mycket prylar i bostadsannonser är ren Psykologi: Det är nämligen så, att för att få större lust att köpa ett hem, måste det kännas som det finns rejält med plats för dig som köpare. Ett hem till salu får aldrig visa för mycket personliga detaljer, det är därför folk lägger ner en massa pengar på stylister som plockar bort saker, säkert hyllmeter av böcker i flera rader. Som min bokhylla, där böckerna står dubbelparkerade på alla hyllrader för att få plats.

Evas värld sa...

Du har säkert rätt Jane, jag har sett lägenheter före och efter styling! Det där med bokhyllorna var det värsta när jag måste flytta från huset där jag bott så länge. Inte ens en tredjedel fick följa med. Det var grymt.