https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 29 augusti 2009

Nu kastar jag alla måsten och borden som tynger mig överbord

Det värsta med att vara lite låg är att jag då har en olycklig tendens att avstå från sånt som skulle kunna pigga upp mig. Det blir en nedåtgående spiral. Ändå vet jag att det behövs så lite för att allt ska vända. Igår skulle jag ha firat Ylva som fyllt år och flyttat in i ny lägenhet, men allt blev för krångligt med att döttrarna skulle komma hem - fast egentligen var det ju bara jag som krånglade till allt i stället för att vara flexibel och lösa det.
Och idag skulle jag vara på vattenfest hos Annica på ön. Men efter Ellens avfärd i morse och en lång pratnatt föll jag bara ihop och var ledsen. I stället för ön blev det en kort promenad på loppisgatan Bondegatan.
Nu sitter jag här och tänker att jag borde ha varit på ön. Dessa borden. Nu kastar jag dem överbord. Nu accepterar jag att det här var det valet jag gjorde, dumt eller ej. Jag är ensam men jag har mina sicilianska kakor och jag har en klok bok och en spännande film - den ser jag fram emot, jag träffade en gång författaren till boken som sedan filmatiserades - och... nej i morgon ska jag berätta mer om den mannen med glimten i ögat.
Jag har accepterat mina val och förstått varför jag gjorde dem, allt känns lättare. Men förlåt mig Ylva och Annica - att jag missade era fester är jag ledsen för.

8 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Ja, man är efterklok -oftast gör man väl så gott man kan i stunden. Hoppas du får en fin kväll med god bok och film!

Evas värld sa...

Tack Sofie! Det blev inte så dumt. En stilla kväll med mycket funderande. Efterkloka tankar. Hoppas du har det bra!

Evas blogg sa...

Ibland orkar man bara inte, även om viljan finns.

Victor Estby sa...

Det är rätt! Kasta bordena överbord!

elin sa...

jag brukar också göra så där..men ibland måste man helt enkelt vara lite låg också..
skriv förresten om papillon!

Evas värld sa...

Samlar mig för det Elin!

Anonym sa...

ah fining!!! det var jobbigt att saga hejda, men det kommer ga sa fort sa fort. Vips ar jag hemma igen och sedan blir det paris och da kommer ju du och halsar pa.
Alskar dig!
ellen

Evas värld sa...

Absolut Ellskling, vips ses vi igen och du vet hur glad jag är för din skull med alla äventyr. Jag är med dig i tankarna. Vill gärna vara det ett tag IRL också. Men money money money du vet....