https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 18 oktober 2013

På vilka oväntade ställen slår er shopping-gen till?

Jag skulle vilja veta: Har du en shopping-gen?
Jag menar, grips du ibland av ett alldeles oavvisligt behov att bara köpa någonting ...
Det kanske man inte ska erkänna, i stället blygsamt säga att nej jag håller min hushållsbudget och gör inga avsteg från den.
Tyvärr, det gör jag. Avsteg alltså.
Gärna när jag är som pankast.
Jag kan ibland behärska mig länge, sen slår det till. Ibland på så luriga sätt att jag inte fattar att jag shoppar. Att jag fått ett anfall.
När barnen var små var det ofta så att jag köpte strumpor och underkläder till dem när jag fick ett anfall, då var jag ju snäll samtidigt. Eller?
Nu upptäckte jag idag när jag var på SÖS och kollade ögonen och sedan slank in på apoteket för att köpa en liten sak men kom ut med en stor grön kasse: Apoteket kan också vara ett shoppingtempel. Det ena efter det andra slank ner i korgen. Väldigt nyttiga saker, intalade jag mig själv, saker jag länge egentligen behövt.
Ganska dyrt blev det och jag inser vilken obotlig konsumist jag är... Gick inte in i en enda affär på väg till och från sjukhuset, men föll dit på apoteket.
Så jag undrar, ni som känner igen er, har en shopping-gen, vilka oväntade ställen finns det där er gen slår till och däckar er? 

18 kommentarer:

cruella sa...

Det där med apoteket känner jag verkligen igen! Ytterst sällan jag kommer därifrån utan att ha handlat något utanför inköpslistan.

Annars är det böcker som är min svaga punkt. Gärna lite förklätt till riktiga fynd. Till exempel på Söderbokhandeln där de ofta plockar ut udda titlar av olika slag i en särskild låda...

Marina sa...

Håller med ovanstående kommentar, jag har väldigt svårt att gå in i en bokahansel utan att komma ut med ett antal böcker trots att jag försöker intala mig själv att det itne ska vara fler böcker här - jag har inte plats plus att det går att låna och läsa på iPaden...men det är liksom inte samma sak...

Pettas sa...

Jag oroar mig av andra skäl när det gäller shopping-genen. Jag tycker inte om att shoppa alls och det händer att jag följer med vänner för att handla. Jag trivs inte alls och kommer oftast hem med ingenting. Men det kan ju bero på att jag har för mycket prylar i mitt liv, att jag behöver rensa i ledet först innan jag vill fylla på. Behovet är så gott som noll. Men till all lycka finns någon liten gen som är shoppingfrisk. Hittar jag ett hantverk som talar till mig, så får det nästan kosta vad det vill och jag kan ruinera mig själv på en sekund. För då måste jag bara ha det. Tack och lov så händer det inte ofta, för oftast är det alltför dyrt för min plånbok.

Eva Swedenmark sa...

Cruella, böcker ... hmm det är väl egentligen lika viktigt att köpa som mjölk? Men jag kan heller inte gå in i en bokhandel och komma ut tomhänt.

Eva Swedenmark sa...

Marina, jag kommer inte heller igång med min pad, använder den mest till att se saker med Milton. Men böcker - viktiga basvaror är de!

Eva Swedenmark sa...

Åh Pettas... du har säkert köpt så fina saker. Själv försöker jag också tömma hemmet. Men jag är en sån som kommer hem med fler saker från en loppis än vad jag säljer eller lämnar där.

Karin sa...

Din shoppinggen är av det smittsamma slaget och jag skulle behöva hjälp att förnya garderoben. Nu har jag slängt lite tröjor och annat som inte går att använda längre. Utnötta(!) träningskläder till exempel, vad säger du om det?

Eva Swedenmark sa...

Men så klart, Karin! det är nästan lika roligt att vara med när andrna handlar som att shoppa själv. Mins vissa handlingsorgier på Korsika, det var kul!

Britta sa...

Jag köper böcker fastän jag är urfattig, trots att biblioteket ligger i samma centrum. Det är sånt som övertygar mig om att jag har en allvarlig defekt.

Evas blogg sa...

Känner igen Apoteksshoppingen :) Jag har också en shoppinggen när det gäller böcker och konstnärsprylar. Kläder tycker jag är fruktansvärt tråkigt att köpa. Men oftast håller jag mig från butiker, om jag inte är tvungen att handla, min ekonomi är inte den bästa och då är det bäst att hålla sig borta från frestelserna :)

Helena Milton sa...

Jag har vansinnigt svårt att stå emot Pocket Shop, både att gå in där och att köpa åtminstone en bok. Husgeråd på Indiska och Åhléns är också rätt svårt att stå emot. Det finns ju så fina thé muggar och kaffekoppar m.m. :-)

Eva Swedenmark sa...

Men Britta, bokköp kan ändå inte vara en defekt ... om du sagt skor eller smink. Men inte böcker!

Eva Swedenmark sa...

Eva, konstnärsprylar är ju en del av ditt liv, det måste du ju ha. Jag försöker stilla klädbehovet genom loppisar, ganska bra faktiskt!

Eva Swedenmark sa...

Helena! Pocketshop är ju rena godisbutiken för oss bookoholics! Man kan inte stå emot. Indiska är också en sån där farlig affär, inte så dyrt och fina färger...

Margareta Wahlén sa...

Jag är hopplös enligt Christer...ska du handla till dödsboet nu igen...men jag tycker det är roligt!! Var på myrorna häromdagen och skulle absolut INTE köpa någonting men hittade en urhäftig glitterklänning som satt så bra, en japansk lykta och ett par silverörhängen ursnygga!! Allt gick på 140 kronor, det var ju som hittat!! Absolut bok på Söderbokhandeln (man måste ju stödja denna oas..) däremot köper jag sällan direkta prylar numer öven om jag tycker Åhléns har snygga saker, ja,jag kan inte sluta som du märker! Hjälp!!

Eva Swedenmark sa...

Hallå Margareta! Det där skulle ha kunnat vara en beskrivning av mig :) Hjälp som sagt, men loppis och Myrorna så bra!

Granne med potatisodlaren sa...

Ibland går det inte bara att stå emot. I tisdags klockan sex på morgonen såg jag vackert koboltblå tröjor på nätet och vips hade jag beställt en och en alldeles för dyr klänning. Snabb service så nu har jag provat och tyvärr var klänningen inte bra-eller det var väl bra för min börs i alla fall.
Klänningen är på väg till Danmark och jag försöker låta bli att gå in på nätbutiken igen.

Eva Swedenmark sa...

Nätet kan vara så förföriskt Eva och så lätt. Häromdagen kom det sex genomskinliga kaffekoppar till mig som jag hade beställt. De är fina - men hur många kaffekoppar kan en människa behöva. Det var ju inte så att jag var utan koppar ... Hoppas du blev fin i tröjan!