https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 12 september 2009

De tjocka uppslagsverken som tar sådan plats i mina hyllor - vad ska jag göra med dem?

När Nationalencyklopedin kom med alla sina tjocka band köpte jag dem förstås. Ville att barnen skule ha ordentliga uppslagsverk och det var nog bra, men vad gör jag med dessa hyllmetrar idag? Jag tittar aldrig i dem och de tar upp en väldig plats. Hur gör ni? När jag vill veta något nu kollar jag på nätet, googlar, letar och finner. Sällan slår jag i de tjocka böckerna. Så nu funderar jag på vad som ska bli dessa bands öde? Hamnar de i källaren? Vill mina barn ha dem?

7 kommentarer:

Johanna Wistrand sa...

Växtpress?

Evas värld sa...

Kreativt Johanna. Tål att tänka på.

Jenny sa...

Håller med dig Eva. Därför blev jag så förvånad när DN i veckan skickade ut ett erbjudande om att samla den "nya" Nationalencyklopedin för 79 kr boken. Jag tänkte, vem slår i uppslagsverk idag, när det finns internet?

Sofie B-C sa...

Växtpress, haha -bra ide!
Behåll, tycker dock jag. Kanske inte precis alla... Men vissa gamla uppslagsverk är oslagbara. Slutar aldrig förvånas över hur gamla böcker, artiklar och andra referenser kommer till användning igen!

Maria Björkman sa...

NE har jag aldrig haft, men däremot Bra Böckers lexikon, Svensk Uppslagsbok och Nordisk Familjebok, i två årgångar dessutom.

Vi har slängt alltihop! Kom ju fram till samma sak som du, vi tittade aldrig någonsin i dom. Dom tog bara plats.

Saknar jag dom? Icke.

Annika sa...

Jag gjorde samma sak, köpte NE för barnens skull och höll på att betala av dem i flera år! När barnens far och jag sedan separerade vill han ta NE och jag protesterade vilt. Men hur många gånger har vi tittat i dem sedan? Just det...
Vet inte heller vad jag ska göra med uppslagsverket, det är ju ändå ett antal tusenlappar jag har investerat.

Anonym sa...

http://runeberg.org/nf/

John Sw