https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 8 november 2009

Hallå! Vi behöver någon som kan ge goda sjukdomsråd!

Det är bekymmersamt att bli sjuk utomlands. Ellen åt musslor efter tyfonen, det var inte bra, hon blev matförgiftad och mådde riktigt dåligt. När nu matförgiftningen gått över så blir hon ändå inte bra, konstiga inflammationer dyker upp, svullna värkande händer och fötter, en stor trötthet, plötliga utslag. Ja,vi har varit på sjukhus och hos läkare flera gånger men de kan inte förklara. Blodproverna visar ingen anmärkningsvärt men jag tycker så synd om henne. Hon är så vansinnigt trött och nu haltar hon omkring i Hanoi med värkande fötter, idag kunde hon knappt gå. Jag är glad att vi åker hem på onsdag, nu måste vi kolla vad det kan vara - är det någon som varit med om något liknande som kan ge oss råd eller förklaringar så vi blir lite lugnade tills vi kommer hem?

5 kommentarer:

Min nya blogg sa...

Mina funderingar går mot salmonella, som kan ge ledbesvär. Men det kanske man redan testat mot?
Tänk lite extra på hygienen och kontakta infektionskliniken när ni kommer hem.
Lycka till!
/Lena

Anne sa...

Fick hon lämna avföringsprover också? Avföringsprover kan ge förklaring. Jag kan tänka mig att hon fått någon slags parasit eller bakterie, att det har blivit toxiner som orsakat en allergisk reaktion. Jag kan tyvärr inte svara mer än så för tillfället. Hoppas att ni får hjälp snart!
kram från Anne

Evas värld sa...

Tack snälla Lena och Anne. Vi får testa allt ordentligt när vi kommer hem. Nu gäller bara vila, vila några dagar i Hanoi.
Kram från
Eva

Jane Morén sa...

Jag har letat lite på nätet, känner ingen som råkat ut för samma men fann saker som stämmer bra på det du beskriver och det var att det kunde vara något som hette shigellabakterien som kunde komma med matförgiftning, den kunde leda till reaktiv artrit som gav svullna leder och svårt att gå. Jag mejlar fullständiga infon, vet inte om det kan vara till hjälp, men kanske. Vad tråkigt att ni fått problem på resan!

Evas värld sa...

Tack Jane, vad gulligt av dig! Det du beskriver i frågan på facebook verkar vara väldigt likt Ellens symtom. Nu ska vi ju snart hem, på onsdag, så det känns bra att veta att det finns behandling. Kram! Eva