https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 9 november 2009

Missa inte cyclo och Cha Ca när ni kommer till Hanoi, för ni kommer väl?Den här bilden är lite fusk för det är cycloförare från Hoi An. Jag har inte tagit fram Hanoibilden än. Men jag ville berätta hur fantastiskt vi har haft det i kväll. Ellen var lite för trött för att gå. "Kan ingen köra mig i vagn!" utbrast hon just när en cyclo anropade oss. Så vi gled fram som körda i en vagn till restaurangen Cha Ca. Ellen mår ändå lite bättre idag, vi hittade några piller på ett apotek igår som vi tror är ibuprofen. De verkar fungera.

Cha Ca är speciell. 89 när jag var här med Ellens pappa var det en av de få restauranger som fanns för västerlänningar som inte bara ville äta på gatukök. Och det ser precis likadant ut! De har bara en rätt, fiskrätten Cha Ca som kanske är det godaste man kan äta. Friterad fisk i en stekpanna som blandas på en liten lerugn med en massa örtkryddor i en välsmakande olja. Det är helt otroligt gott. På den tiden fick vi veta att man droppade en sås av gräshoppekiss över fisken, det berättade vi för de förskräckta barnen när vi kom hem. Jag har ibland undrat om jag drömt det. Men det visar sig att de har ett speciellt sekret från någon insekt som man ibland kan få droppat över fisken, det fick vi 89, men det beställde vi inte idag.
Man går en sliten trappa upp, det finns bara några enkla bord och stolar, rätten är densamma på alla bord och alla gästerna ser saliga ut. Så om ni kommer till Hanoi glöm inte att besöka Cha Ca La Vong!
Sen tog vi en cyclo hem. "Vad lugnt och skönt det känns",, sa jag och Ellen fick ett skrattanfall. Man sitter nämligen i cyclon mitt i den vansinnigaste trafik med mötande bilar, motorcyklar från alla håll, men med världens säkraste cycloförare. Missa inte det heller, när ni kommer till Hanoi.

För ni kommer väl????

3 kommentarer:

Annika sa...

Åh vad du frestar oss Eva! :)

Var dag bär guldkorn sa...

Finns den kvar!?? Otroligt! Så roligt att den finns kvar.
Jag vill så klart komma.
kram
Maria

Evas värld sa...

Det är meningen att ni ska bli frestade, Annika! :)

Maria, visst är det häftigt at det ser precis likadant ut som 89. Piano Bar hittar jag dock inte. Mins du?
Klart du ska komma!
Kram/E