https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 15 november 2009

Off season har sin speciella vemodiga charm

Calle Norlén skrev så roligt idag i DN om hur han älskar att vara på semesterorter off season. Då kom jag att tänka på en underbar skrivvecka på Korsika. Det var sista veckan innan de stängde. Stämningen var stillsam och tillbakalutad. Man kunde fortfarande bada och simma i havet, i alla fall vi svenskar. Men när vi låg på den ganska övergivna stranden i vårs solstolar såg vi hur stolägarna packade ihop för vintern. De skrubbade och skurade parasoller och möbler. Allt stängde, turisterna var fåtaliga. Men jag tyckte så mycket om den där stämningen, det där lite stillsamma, avslutande. Lite var det så i Hoi An nu. Vem åker dit efter tyfonen? Kanske fler än jag trodde men stränderna var tomma och det var ganska tomt runt bassänger. Backpackers finns det alltid men det var för det mesta ganska stillsamt. Jag håller med Calle Norlén, off season har sin speciella vemodiga charm.

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

En härlig känsla. Inga krav bara lugn och nya intryck. Bretagnes stränder i november, Paris i januari eller Riksgränsen i december.

Evas värld sa...

Jag minns Gotland i januari en gång, det var fint.Just det kravlösa som du säger.

Var dag bär guldkorn sa...

Ja, Visby om vintern, precis vad jag tänkte på. Den bästa gång jag varit där!
Jag läste också hans krönika och tänkte "så sant".

Mahi sa...

Dom flesta semesterorter/städer är ju vackra platser men när dom är överbefolkade av semesterhungriga turister kan charmen gå förlorad och allt krimskrams ta över. Har alltid föredragit off season eller tidig och mycket sent på säsongen.

Maria Björkman sa...

Inte bara Visby - prova Gotlands stränder i dimmiga och gråkulna november. Magiskt!